Gratulálunk kollégánknak!

Várnainé Jakócs Ágnes | 2016.06.15. 08:41

Pató László, 25 éves kollégánk I. helyezést nyert a június 11-én Tökölön rendezett Országos Volvo Találkozón belül indított Volvo Gyorsulási Versenyen.

Murvafutam Szombathelyen,

Papp Csaba | 2016.05.30. 06:45

A miskolci verseny után Szombathelyen folytatódott a bajnokság május 21-22-én! Az igen kemény mezőnyben megint csak küzdelmes és kiélezett versenyre lehetett számítani a gyors és nagyon kedvelt murvás pályákon. Sokan szerettek volna dobogóra állni és értékes pontokat gyűjteni, többek között mi is!

Korai befejezés!

Papp Csaba | 2016.05.28. 11:21

Eljött a régen várt Szombathely Rallye. Vegyes eredményekkel,de rengeteg pozitív élménnyel szoktunk hazatérni erről a futamról. A pályákat már ismertük és tudtuk, hogy nagy öröm rajtuk versenyezni.

Minden jó, ha a vége jó!

Papp Csaba | 2016.05.11. 20:05

Mi is részt vettünk a Volvonkkal az idei Miskolc Rally-n a Rally2 P-13-as géposztályában. Elkészült a mi kocsink új, szemet gyönyörködtető ruhája is. A felkészülés bár folyamatos volt mégis az utolsó pillanatban fejeződött be. Az autó kipróbálása így a verseny helyszínére maradt.

Egy szuperjó versenyhétvége Miskolcon,

Papp Csaba | 2016.05.10. 21:17

Az egri verseny után Miskolcon folytatódott a bajnokság április utolsó hétvégéjén! A várakozásoknak megfelelően népes mezőny gyűlt össze sok jó hazai és környékbeli pilótával. A nevezési lista alapján a P12-es kategória nagyon erősnek ígérkezett, talán a legerősebbnek és a leglátványosabbnak is a rally2 mezőnyében, úgyhogy ismét nagyon kemény verseny elébe néztünk.

Kiss-Bmw-Miskolc

Papp Csaba | 2016.05.05. 06:09

A pénteki menetrend szerint minden rendben zajlott. A pályabejárás, a gépátvételek és az versenyzői eligazítás után vártuk a szombati versenyt. A páros még el sem ért az 1.gyorsra amikor váratlan probléma merült fel, a kipufogórendszer kettészakadt. Bükkszentlászló-Bükkszentkereszten egy defekt is lassította őket és az átbeszélő is beadta az unalmast.

Kiskunlacháza - FRT.HU Kupasorozat

Papp Csaba | 2016.04.21. 21:04

Jól sikerült a hétvége a Hooligan (Kiss Zsoltnak) az egész napos FRT.HU kupasorozaton,amit Kiskunlacházán rendeztek meg. A versenypálya 4 km hosszú volt amit 4-szer kellett teljesíteni a versenyzőknek. Vegyes volt a mezőny voltak drift-es versenyzők,amatőrök és találkoztunk a rally 2-ből is versenyzőkkel :) Közel 90 autó mérte össze erejét.

Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Csúszkálás és maximális pontszám a Mecsekben

2019.10.15. 21:15

Mint ahogy az minden évben lenni szokott, idén is az ősz közepén rendezték meg immáron az 53. Mecsek Rally Pécs és környékén. A felkészítése az autónak egy kicsit nehézkes volt, az utolsó pillanatban találtunk egy hibát ami nagyban befolyásolta volna a versenyünket, de szerencsére a szervizes csapat megtalálta és gyorsan orvosolni is tudta. Idén szerdán kezdtük el a pályák feldolgozását, hiszen már csütörtökön este prológ és pénteken, szombaton már a verseny zajlott.

Összesen 6 különböző szakaszon rendezték meg a versenyt, pénteken 2-szer 3 gyorsasági és szombaton is 2-szer kellett másik 3 szakaszt teljesíteni. Szerdán a pályák felírása gyorsan és gördülékenyen ment szép őszies időben, ennek módja és rendje szerint fel is dolgoztuk azokat, viszont csütörtökön egész nap esett az eső. A prológ is esőben zajlott, csúszkálással... Nagy örömünkre szolgált, hogy az ilyen makacs idő ellenére egész sok Lada fanatikus is kilátogatott és őrjöngve biztatott minket, hogy minél látványosabban autózzunk. Reméljük sikerült kiszolgálni Őket :).Tudtuk, hogy a gyorsaságikon a körülmények nagyban megváltoztak, hiszen az erdős szakaszokon a sáros kanyaroknak esélyük sem volt felszáradni egy délelőtt alatt. Ennek tudatában nedves útburkolatra alkalmas gumikat választottunk, hogy minél gyorsabbak tudjunk lenni. Az első kör első gyorsaságiját szenvedve és nyögvenyelősen sikerült teljesítenünk, a körülmények sokkal rosszabbak voltak mint amire számítottunk. Sokkal nagyobb sár fogadott minket, még olyan kanyarokban is, ahol elképzelni sem tudtuk. Kanyarsebességünk szinte nem volt, hiszen ahogy egy kicsivel nagyobb tempót próbáltunk menni, azonnal estünk le az útról. A kigyorsításokra is nagyon oda kellett figyelni. Volt aki hókocsikázáshoz hasonlította a szakaszt :) Viszont ez a rally, ez a szépsége, ezért csináljuk, alkalmazkodni kell a körülményekhez, és az a leggyorsabb akinek a legrövidebb idő alatt ez sikerül :) Ha csúszik akkor mindenkinek csúszik ;) A szakasz elején egy nagyon szűk terelő túl gyorsan közeledett, nagyon csúszós volt, és sajnos meg is forogtunk benne, egy guminak neki is mentünk ami miatt 10 mp büntetést kaptunk. A büntetés nélkül, amit később írtak "jóvá", a kategória 2. helyén sikerült teljesíteni a szakaszt. A második gyorsaságit egy baleset miatt eltörölték. A harmadik gyorsaságin viszont a puha gumink egy kicsit elmelegedtek már a gyors első pár kilométerében, így nem tudtunk olyan időt autózni amit szerettünk volna. Sajnos itt is összeszedtünk egy kis hátrányt ami eléggé frusztráló volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/)