Felemás verseny Ózdon és Salgóban!

Molnár Tamás | 2018.09.10. 12:02

A nyári szünetet követően szeptember első hétvégéjén rendezték meg a soron következő ózdi és salgótarjáni közös rendezésű versenyt! A fiúk nagyon alapos munkájának köszönhetően egy nagyon jól felkészített autóval vághattunk neki a hétvégének. Csütörtökön korán reggel indultunk útnak, hogy minden pályát megfelelően fel tudjunk írni és be tudjunk járni. Fárasztó nap volt és a pénteki napra is maradt még bőven feladat. Próbáltunk figyelni arra, hogy egy nagyon pontos és jól átlátható itinert írjunk, ami alapján majd a leggyorsabbak tudunk lenni. Pénteken délelőtt a gépátvételt követően beraktuk az autót a parc fermébe, majd este köröztünk egy jót az ózdi salakpályán.

Másnap 4 különböző gyorsasági várt ránk három körben ami elég kemény napnak ígérkezett. Az első szakaszon sajnos egy autó kiütötte az út menti villanyoszlopot így nem volt biztonságos a pálya a versenyzésre, ezért etap lett. A második szakaszt próbáltuk megnyomni és jól kezdeni, aminek köszönhetően teljesen azonos időt futottunk az első két helyen holtversenyben. A következő gyors is szoros volt majd a kevésbé kedvelt városi gyors következett ahol ismét csak pár másodperc döntött. Az első szervizt követően a királdi gyors még továbbra sem volt alkalmas a versenyzésre, ezért újra csak etap tempóban tudtunk közlekedni rajta. Majd a következő két gyorsot sikerült megnyernünk és a városin is tudtunk gyorsulni az első körhöz képest.

A harmadik körben már tudtunk versenyezni királdon is, csak sajnos egy esésnek köszönhetően sokat kellett várni és nem tudtunk elrajtolni időben a meleg gumikkal. Visszahült minden teljesen és be is sötétedett, így az első körben értékes másodperceket hagytunk bennt, de a második körben már jobbnak éreztük a tempónkat. Aztán a domaházai gyorson javítani tudtunk, amit sikerült megnyerni. Majd nagy sajnálatunkra a ceredi gyorsot is törölték a nagy csúszásnak köszönhetően.

Vasárnap 3 különböző gyors volt amit két körben kellett teljesítenünk. Ezeken a szakaszokon korábban már versenyeztünk, de most is nagyon vártuk. Az első körben Ceredet és a másik két gyorsaságit is sikerült megnyernünk egy picivel, majd az utolsó kör elején a gyorsaságira menet megállt az AC-nk és nem akart elindulni az autó. Próbáltuk gyorsan megtalálni a hibát, de mire sikerült már kikéstünk 11 percet a rajtból, ráadásul a hangosítás kábelét vágtuk el és használtuk fel, hogy működjön a kocsi, így a több mint 100 kanyarból álló gyors egy hosszú activity lett. Ettől függetlenül a szakaszon nem vesztettünk sok időt, de a büntetésnek köszönhetően sajnos visszaestünk a második helyre. Majd az etapon sikerült megcsinálni a hangosítást a következő gyorsaságira, amit sikerült is megnyernünk. Végül a power stage pontokat is sikerült begyűjtenünk és beértünk a második helyen a céldobogóra. Sajnos az első helyünk a büntetés miatt elúszott, de azért így is sok értékes ponttal távoztunk Salgótarjánból.

Köszi fiúk és köszönjük mindenkinek aki segített, szurkolt vagy szorított otthonról! Gratulálunk a többieknek és köszönjük a jó motort Orbán Norbinak, a fejlesztéseket Csipesznek! Köszönet a szervizcsapatnak a munkáért (Köszi Adri, Laci, Csabi, Fercsávó, Peti, Ottó!) és a partnereinknek a támogatásért!

IT’S LOGISTICS, Ventil-Gépész Kft., IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft.,

IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft. W.R.M. Trading Kft

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

life.ivanics.hu/sport_blog

www.ventil-team.hu/

https://www.facebook.com/ventil.epuletgepeszet/

Címkék: Rally Verseny
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Tesztverseny a Domháza-Zabar Rallyesprinten

2020.07.01. 21:41

Azt a megtisztelő feladatot kaptam Bodogán Ferenctől ,hogy idén navigátora lehetek a Lada VFTSben. Örömmel vettem a feladatot. Már nagyon vártuk a szezon kezdetet, de sajnos a járványügyi helyzet miatt a erre még várnunk kellett. Igy hát a Domaházai verseny lett az első megmozdulásunk a versenyautóval. Az Ózdi prológ, a hirtelen lezúdult eső miatt törlésre került .Sajnáltunk,hogy járhatatlanná vált a salakpálya ,hiszen szerettünk volna egy jót autózni a nézőknek. A vasárnapi gyorsokat is a változékony időjárás tette szeszélyessé. Gyakorlatilag eldönthetetlen volt milyen kerekekkel guruljunk ki a napsütéses szervíz parkból, a 16km-re lévő Domaháza-Zabar szakaszára , ahonnan zuhogó esőt jelentettek.Mindemellet még azt is beleszámolva ,hogy közel egy óra multán lépünk majd csak pályára. A rally sosem papírforma ,de ezért szeretjük. Az elején óvatosabban kezdtünk,akadt némi műszaki gondunk is,de ezeket szerencsére könnyen orvosoltuk,így a következő körökre már jobban neki tudtunk rugaszkodni a pályának. Körről körre gyorsultunk ,és úgy érezzük tudunk még fejlődni, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

A verseny nagyon tetszett.Örülünk,hogy újra versenypályára léphettünk,nagyon hiányzott már Nekünk . Fantasztikusan éreztem magam!A kocsi nagyon jó,Ferenc pedig profi pilóta,így minden adott volt egy jó versenyhez. Úgy érzem sikerült hamar megtalálnunk a Ferivel a közös hangot , és mindketten elégedettek lehetünk az eddigi eredménnyel. A 6 gyorsasági szakaszból , 5-öt tudtunk teljesiteni versenytempóban , mivel az utolsó szakaszt csak etapon tehettük meg,de a látvány kárpótolt .Hihetetlen élmény volt újra ennyi szurkolót látni a pálya szélén,és megélni azt, hogy még mindig mennyien imádják a Ladákat! Nagyon meginditó volt ahogy vártak ,és szerettek minket. Ennek mindíg nagyon örülünk ,és várjuk már hogy újra találkozzunk a pályákon ! Srácok köszönet Nektek !!

Mindent összevetve, igazából azzal a szándékkal érkeztünk erre a versenyre,hogy kipróbáljuk igazítsuk a kocsit,és hogy összeszokjunk,így az idő másodlagos volt.Persze nagyon örülünk,hogy a versenyről a licences mezőny P12 kategória 3.helyével gazdagabban térhettünk haza. Úgy gondolom igazán igéretes,és jó iránymutatást adott nekünk ez a verseny az évre,hiszen nem titkolt szándékunk,hogy az Országos Bajnokság ORC erős mezőnyében dobogóra szeretnénk állni ezéven.

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/felemas_verseny_ozdon_es_salgoban_/)