Motocross Díjkiosztó 2012.

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.12.10. 10:16

Az ünnepélyes díjkiosztó mindig egy szezon végét, a lezárást jelenti, melyet az újhartyányi Faluközpont-ban ünnpelt a motokrossz szakág. Sok munka, edzés és lemondás van egy-egy díj és teljesítmény mögött de bízunk benne, hogy a Kawasakisok idei évben elért sikerei tovább folytatódhatnak!

Folytatódott a ZÖLDEK győzelme: 2012. Tömegsport Csapatbajnoka az Ivanics Rally és Motocross Team

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.10.24. 10:39

Évek hosszú során keresztül is veretlen tudott lenni a Kawasaki Élsport csapata - mely hat hosszú éven keresztül folyamatosan őrizte a Csapatbajnoki címet a Zöldek számára. Borka János, Grillmayer Gábor és Firtosvári Gábor mint biztos tagok gondoskodtak arról, hogy

évről-évre a Kawasaki vigye el ezt a rangos díjat.

Az átalakult, ámbár ugyanolyan ZÖLD szívvel működő csapat előtt most a Tömegsport Csapatbajnokságának megnyerése volt a cél.

Az idei csapatverseny tagjai Kruss Károly, Sáska Gábor vendég pilóta és Vladár Péter voltak. Zsigovits Norbit sajnos hiányolnunk kellett vállsérülése miatt, de a szintén régóta Kawasakival motorozó, 2012-es év II. osztályú Magyar Motocross Bajnoka vállalta a beugrást.

FIRTOSVÁRI az IVANICS Team UMX2-ES BAJNOKA

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.09.21. 14:18

Firtosvári Gábor megszerezte első nagymotoros bajnoki címét Hódmezővásárhelyen, a Magyar Utánpótlás MX2-es kategória utolsó előtti állomásán.

EB Kegums, Lettország – Firtosvári Kacsa tollából

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.07.24. 11:00

Remek helyszín, homokos, nehéz, technikás pálya. Mondhatnám Nyáregyháza és Gyál keveréke, persze sokkal több akadállyal. Természetesen ez már megszokott, hisz ebben az EMX250-es csoportban mindig ilyen szépek és nehezek a pályák. Ez a lettországi futam a 250-es EB második állomása.

Magyar Országos Motocross Bajnokság, 4. forduló – KÓKA 2012.07.01.

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.07.09. 11:28

Szinte elviselhetetlen hőségben, ám ennek ellenére majdnem tökéletes pályán zajlott az országos bajnokság soron következő fordulója, Kókán. A rendező mindent megtett, hogy a drámai meleg és napsütés ellenére is jól motorozható, pormentes pályát készítsen a résztvevők számára, melyhez a versenyzők már-már emberfeletti teljesítményükkel járultak hozzá.

Magyar Köztársaság Dragbike Kupa: Kunmadaras június 23.

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.06.26. 08:04

A kunmadarasi reptér aszfaltjára érkezett a Magyar Köztársaság Dragbike

Kupasorozatának következő fordulója. Meleg, gőzölgő aszfalt és jó pár

futam várt a Kawasaki csapatára.

A Kawasaki csapatot Várady György (ZXR400), Czinder Róbert (ZX-10R) és Kiss

BIRD Róbert (ZX-12R) képviselte.

A csapat jól kezdett annak ellenére, hogy előző éjszaka felhőszakadás

áztatta a reptér aszfaltját, ami a melegnek köszönhetően már a kezdetekre

teljesen felszáradt. A csapatból mindenki új egyéni csúcsot futott, így

Várady György (ZXR400) és Czinder Róbert (ZX-10R) az első, míg Kiss BIRD

Róbert (ZX-12R) a második helyről várta döntő futamokat.

Várady György (ZXR400) a Street400 kategóriát fölényesen nyerte, neki

talán csak az idő volt az igazi ellenfele.

Czinder Róbert (ZX-10R) motorja a döntő startjánál egy kicsit megcsúszott

és ez sajnos elég volt ellenfelének, hogy annyi előnyt szerezzen, amit már

nem tudott behozni, így lecsúszott a 2. helyre.

Kiss BIRD Róbert (ZX-12R) hozta a papírformát és a kibérelt második helyét

megtartotta.

A Kawasaki csapatból ismét mindenki a dobogón végzett, így továbbra is a

legeredményesebb csapat.

Országos és Nemzetközi Motocross Bajnokság – ÁCS – 2012.06.10.

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.06.13. 09:39

Az elmúlt hétvégén zajlott az Országos MX Bajnokság következő fordulója a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A pálya szinte újnak mondható az OB helyszínek között, bár az előző két évben már voltak jól sikerült bevezető versenyeik.

Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Jobbágy Péter a Szilveszteri megmérettetésen!

2023.01.30. 16:16

Jobbágy Péter – Búzás Róbert 2022 Szilveszter rallye

Beszámoló

A 2022-es évünk nem zajlott zavartalanul, sok technikai problémával küzdöttünk, autónk új erőforrása sajnos csak az év utolsó versenyeire készült el, illetve azzal is volt sok probléma.

Az utolsó rallye2 –es futamra, a Zemplénbe már nem is tudtunk eljutni, az utolsó pillanatos előkészületek miatt, így az év végét a már tradícionálissá vált Szilveszter Rallye-n akartuk lezárni, végre egy jó eredménnyel. A motorunkat kijavítva vissza kaptuk időben, sikerült is tesztelni egy rövidet, szerencsére megszűnt a lassan folyamatossá váló gyújtás problémánk, így nagy reményekkel indultunk el a Hungaroring felé.

- 27.-én lezajlottak a kötelező dolgok, átvételek, szerviz elfoglalása, illetve a pályák felírása.

28.-án két gyorsaságit rendeztek, mind kettő a ring belsőn zajlott.

A napi első gyorsaságira megtörténtek az előkészületek, gumiválasztás, nyomások beállítása, kamera beállítás és az utolsó simítások. Kisebb izgalommal kigurultak a fiúk a szervízből.

Ezen a gyorson kategória 4. helyet sikerült teljesíteni, 9,3 mp –es lemaradással az éllovastól. Nem ilyen kezdésre számítottunk, de megvolt a viszonylag „nagy” lemaradás oka: túl puhák voltak a gátlók, így tempós kanyarba borította fel a kocsit, el kellett venni a gázt. Ezt a szervízbe megpróbáltuk beállítani, legkeményebbre állítottuk az összes teleszkópot. A 2. gyorson meg is lett az eredménye, szemmel láthatóan gyorsultak a fiúk, itt már csak 2,9mp et kaptak az első helyen állótól, ez bizakodásra adott okot.

A napot összetettben a kategória 3. helyen zártuk, viszonylag nagy lemaradással, 12,2 mp-es hátránnyal vártuk a verseny 3. napját, így tettük el magunkat este.

A verseny 3. napján, December 29.-én, négy gyorsasági várt a versenyzőpárosokra, ebből a méltán híres ring külsővel, ami a szurkolók nagy kedvence, a Mol kutas kanyarral.

Reggel elindultunk a szállásunkról a ring irányába, nagy reményekkel.

A 3. gyors nagyon jól sikerült, mindössze 0,6 mp-et kaptunk a versenyben vezető párostól,

így összetettben máris a kategória 2. helyén találtuk magunkat kerek 10mp-es hátránnyal.

A 4. gyorsasági rögtön következett szerviz nélkül, ez se sikerült rosszul, itt összeszedtünk még 5,4 mp et, így vártuk a következő kört, ami annyiban változott hogy a ring belső körgyors lett, duplán kellett teljesíteni! Ez némi aggodalomra adott okot, mivel a gumijaink már nem voltak túl jó állapotban, és még egy dupla kört is ki kellett bírniuk, ahol elmelegedhetnek.

A szervízben a kocsi megkapta a kötelező ellenőrzéseket, futómű áthúzgálást, így 100%-an várta az utolsó két gyorsaságit. A gumikat érintő nagy tanakodás ellenére, kockáztattunk, maradtak ugyanazok az abroncsok. Így gurultak ki a fiúk a körre.

Az 5. gyors végén konstatáltuk nagy meglepetésünkre hogy feljöttünk összetett első helyre, 15 másodperces előnnyel. Két nagy ellenfelünk hibázott, illetve technikai gondokkal küzdöttek, így egy komoly lehetőség adódott hogy ezt a versenyt megnyerjük.

A 6. gyorsasági az ominózus dupla ring belső volt, ahol úgy döntöttek a fiuk hogy biztonságra autóznak, vigyáznak a gumikra hogy kibírják, és ha van egy kis szerencséjük marad annyi előny hogy sikerüljön behúzni a versenyt.

Így is történt a hatodik gyorson kategória második időt autóztak, így összetettben kicsivel több mint 11 mp-es előnnyel sikerült győzedelmeskedni.

Így alakult ki a végleges tabella, H/8 kategória első helyet érték el a fiúk, Lada kategória első helyet, és abszolút 29. helyet, legjobb ladás párosként a mezőnyben.

Így alakult hát a 2022.-es Szilveszter Rallye, remek verseny volt számunkra, komoly visszaigazolás hogy még mindig tudunk versenyt nyerni annyi idő kihagyás után.

A kocsi tökéletesen működött, motorunk erőteljes volt és hiba nélküli!

Köszönjük az egész éves segítséget szervízeseinknek : Herczeg Lackónak, Bernáth Balázsnak, Szabó Gábor Pufinoxnak, Németh István Uborkának, Ifj. Jobbágy Péternek, Orbán Norbertnek, Tamás Gergőnek!

Köszönjük az egész éves segítséget támogatóinknak:

-Luterán Gépész Kft.

- Mzs Épszolg Kft.

- Flotta auto és Mobil gumiszervíz

- Flamesco Bau Kft.

- Máris szerviz Kft.

- Magyar Építőipari Szolgáltató Kft.

- Germán-Trans Kft.

- Micorex Tüzép

- Charlie Hűtő

-Charlie Transport Kft.

-Gabi Car Kft.

-Kajuha fényező műhely

- Ivanics Motorsport Eggyesület

Zempléni visszatérés

2022.12.24. 11:03

Novemberben került megrendezésre az ide ORB Rally1 osztályú szezon utolsó bajnoki versenye Zemplénben! A 2 napos verseny rengeteg nehézséget és rejtett akadályt tartogatott. A Pályák tekintetében a Zempléni versenyekről már jól ismert Huták szakaszai és a Tokaji vidéket jellemező szőlészeti utak adták a verseny távját..

Legfőbb célként a sikeres célba érkezést tűztük ki, hisz au Ózdi esést követően az indulásunk is csodával határos volt. A csapatunk kiemelkedő munkát végzett, mert szűk 3 hét alatt újjá építette az autót. Ebben a legfőbb Szerepet Lackó barátom töltötte be! Ezúton is nagyon hálás vagyok számára és boldogsággal tölt, el, hogy ilyen barátom ban! Köszönöm.

A reggeli első gyorsaságit sikeresen teljesítettük puha gumikon. A gyors végén már egy kis rezonanciát észleltem féktávokon de a gyorst követő szemrevételezésnél még nem láttam az akkor még csak kicsit észlelhető hibát! A Hutai gyors sajnos már teljesen kihozta a gondot és a gyors végén a kiállás mellett döntöttünk és bíztunk a szerviz segítségében, hogy másnap szuperrally keretein belül majd tudjuk folytatni. Az irányítókar csavarja adta fel a szolgálatot.

A vasárnapi gyorsaságikra visszatérve egy közepes tempót autózva az előkelő 3. helyen tudtuk befejezni a versenyt. 6 gyorsasági szakaszt teljesítve remélhetőleg kiautóztuk magunkból az Ózdi esést és jövőre már teljes erőbedobással állhatunk a szezonkezdetre oda.

Ezúton köszönjük szépen mindenkinek a biztatást és a szurkolást! Köszönjük szépen a szervizes srácoknak a segítséget és a partnereink támogatását!

IT’S LOGISTICS, IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft, Young B.T.S Kft.; Főnixcsarnok kft.; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft. Millersoils

online erdmény: rallylive.hu; https://hauserresults.hu/live/live.php?error=public&ev=177&s=34&ert=ALL&go=P13

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

www.life.ivanics.hu/sport_blog

Címkék: Rally Verseny

Szomorú befejezés!

2022.10.21. 08:28

Csapatunk teljes létszámmal vágott neki ennek a verőfényes napsütésben megrendezett versenyhétvégének, amely sok nézőt csalogatott ki.

Nagyon jól összeállt minden a versenyre. Jókedvvel, kipihenten, de kellő önbizalommal vágtunk neki a gyorsasági szakaszoknak. Ebben szerencsére partner volt az időjárás is egész hétvégén át. A legnagyobb ’harcunkat’ szokás szerint a P13-ban vívtuk, ami nagyon szoros volt. Szinte másodpercnyi különbségek alakultak csak ki közöttünk a kategórián belül. Mindenki a határokat feszegetve autózott a másodpercekért, ezt megerősíti az is, hogy néhány gyorsasági után hárman is azonos másodpercen belül végeztünk.

Viszont még most sem tudunk ünnepelni, még vívunk, de ez egy másik ’csata’, ott belül. Mire kikászálódtunk a fejtetőn maradt kocsinkból megtörtént az a tragédia , amire senki nem számított.

Egy segítőkész srác , akinek az élete volt az autósport, és a mindennapjait is a másoknak való segítségnyújtás tette teljessé, az utolsó gyorson terrmészetéből fakadóan próbált segíteni, melynek sajnos a legnagyobb árat fizette. Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Mindannyiunkat az autósport szeretete vonz. Mi értetek, ti pedig értünk látogattok el egy-egy versenyre. Kedves szurkoló, kérünk Titeket, hogy minden esetben betartva a szabályokat, kellő körültekintéssel nyújtsatok segítséget, ha szükséges.

Az autónkat próbáljuk mihamarabb talpra állítani, bízva abban, hogy hamarosan találkozunk.

Ezúton köszönjük szépen mindenkinek a biztatást és a szurkolást! Köszönjük szépen a szervizes srácoknak a segítséget és a partnereink támogatását!

IT’S LOGISTICS, IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft, Young B.T.S Kft.; Főnixcsarnok kft.; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft. Millersoils

online erdmény: rallylive.hu;

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

www.life.ivanics.hu/sport_blog

Címkék: Rally Verseny

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/16/)