Veszprém rally, az a fránya ugrató…

Molnár Tamás | 2019.07.22. 20:29

Július első hétvégéjén rendezték az év első és egyetlen murvás versenyét a Veszprém környéki pályákon. Előkerült a jó öreg CUBika, hiszen a Veszprém megyei pályák hírhedten, nagyon „autó gyilkosok”. A fiúk elvégezték a szükséges módosításokat és felkészítették az autót a várható kemény körülményekre.

Pénteken korán reggel indultunk útnak, és nekivágtunk a pályák bejárásának és felírásának. Minden pályán csak 3 alkalommal lehetett körbemenni, ezért próbáltunk nagyon figyelni az apró részletekre is és hogy minden fontos információt megfelelően feldolgozzunk, ami érdekes lehet a versenyen. Szombat reggel a szokásos adminisztratív és gépátvétel is megtörtént.

A vasárnapi napon 5 különböző szakaszon összesen kilenc nagyon kemény és megterhelő szakaszt kellett teljesítenünk. Reggel jó kedvvel és elszántan ültünk be a kocsiba. Fontosnak tartottuk ezt versenyt, hiszen a bajnokságban egy kis lemaradásban vagyunk és egy jó eredménnyel fel tudtunk volna zárkózni az első helyhez.

Az első gyorsaságit kicsit álmosan kezdtünk és valahogy nem találtuk a saját ritmusunkat és a tempónkat, valamint a gyors közepétől újra előjött a töltés hiba ami újra csak hátráltatott minket. A gyors után félreálltunk és orvosolni tudtuk a hibát, szerencsére nem volt nagyobb gond, csak egy kábelt kellett rögzítenünk. A hiba orvosolása után egy igen kemény és hosszú gyorshoz értünk. Valahogy ez a gyorsasági sem adta ki, túlcsúszás, ívek elhagyása és kisebb hibák is voltak, illetve a szakasz végére elfogyott a motorerő, nagyon”melege volt” az erőforrásunknak. Sajnos itt is egy kisebb hátrányt szedtünk össze, de még bőven ledolgozhatót.

Na a harmadik! A harmadik gyorsasági elején nagyon élveztük, jó is volt a tempónk, a ritmust is eltaláltuk és már vigyorogva ültünk a kocsiban, viszont kb a gyorsasági felétől kaptunk egy defektet és kb 5 km-t így kellett teljesítenünk. A kocsit nagyon nehezen lehetett az úton tartani, és a beíróban már gumi sem, vagy csak cafatok voltak a felnin. Egy gyors kerékcsere után mentünk a szervizbe. A srácok átnézték az autót és indulhattunk is a 2. szekcióra.

Egy gyorsasági törlése után újra a Kislőtérre érkeztünk meg. Megbeszéltük, hogy lazán, ütemesen, ritmusra fogunk autózni és élvezzük minden méterét a szakasznak. Ez sikerült is, nagyon jó tempót sikerült menni, minden kanyar „kiadta” és a gyorsaság mellett a látvány is megvolt. Viszont egy ugrató után nem a legideálisabban értünk talajt, egy kicsit felkoppant az eleje, de nem tartottuk vészesnek és tartottuk a tempót. Sajnos egy hosszabb egyenes szakasz elején elfogyott a motorerő és elég csúnya hangot is adott ki a motorunk így félreállni kényszerültünk.

Az idei évben eddig nem állt mellénk a szerencse, de bizakodóak vagyunk és újult erővel fogunk támadni augusztus végén az Ózd-Salgó Rallyn. Gyertek el minél többen, hiszen hihetetlen élmény ennyi sportbarátot látni a pálya szélén!

Köszönet a szervizcsapatnak a munkáért (Köszi, Ottó, Laci, Csabi, Fercsávó, Peti) illetve a partnereink támogatásáért!

IT’S LOGISTICS, Ventil-Gépész Kft., IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft., Smart Energy Kft., N-System Távközlési Kft., Oxigen smd, IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

life.ivanics.hu/sport_blog

www.ventil-team.hu/

https://www.facebook.com/ventil.epuletgepeszet/

Címkék: Verseny Rally
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Tesztverseny a Domháza-Zabar Rallyesprinten

2020.07.01. 21:41

Azt a megtisztelő feladatot kaptam Bodogán Ferenctől ,hogy idén navigátora lehetek a Lada VFTSben. Örömmel vettem a feladatot. Már nagyon vártuk a szezon kezdetet, de sajnos a járványügyi helyzet miatt a erre még várnunk kellett. Igy hát a Domaházai verseny lett az első megmozdulásunk a versenyautóval. Az Ózdi prológ, a hirtelen lezúdult eső miatt törlésre került .Sajnáltunk,hogy járhatatlanná vált a salakpálya ,hiszen szerettünk volna egy jót autózni a nézőknek. A vasárnapi gyorsokat is a változékony időjárás tette szeszélyessé. Gyakorlatilag eldönthetetlen volt milyen kerekekkel guruljunk ki a napsütéses szervíz parkból, a 16km-re lévő Domaháza-Zabar szakaszára , ahonnan zuhogó esőt jelentettek.Mindemellet még azt is beleszámolva ,hogy közel egy óra multán lépünk majd csak pályára. A rally sosem papírforma ,de ezért szeretjük. Az elején óvatosabban kezdtünk,akadt némi műszaki gondunk is,de ezeket szerencsére könnyen orvosoltuk,így a következő körökre már jobban neki tudtunk rugaszkodni a pályának. Körről körre gyorsultunk ,és úgy érezzük tudunk még fejlődni, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

A verseny nagyon tetszett.Örülünk,hogy újra versenypályára léphettünk,nagyon hiányzott már Nekünk . Fantasztikusan éreztem magam!A kocsi nagyon jó,Ferenc pedig profi pilóta,így minden adott volt egy jó versenyhez. Úgy érzem sikerült hamar megtalálnunk a Ferivel a közös hangot , és mindketten elégedettek lehetünk az eddigi eredménnyel. A 6 gyorsasági szakaszból , 5-öt tudtunk teljesiteni versenytempóban , mivel az utolsó szakaszt csak etapon tehettük meg,de a látvány kárpótolt .Hihetetlen élmény volt újra ennyi szurkolót látni a pálya szélén,és megélni azt, hogy még mindig mennyien imádják a Ladákat! Nagyon meginditó volt ahogy vártak ,és szerettek minket. Ennek mindíg nagyon örülünk ,és várjuk már hogy újra találkozzunk a pályákon ! Srácok köszönet Nektek !!

Mindent összevetve, igazából azzal a szándékkal érkeztünk erre a versenyre,hogy kipróbáljuk igazítsuk a kocsit,és hogy összeszokjunk,így az idő másodlagos volt.Persze nagyon örülünk,hogy a versenyről a licences mezőny P12 kategória 3.helyével gazdagabban térhettünk haza. Úgy gondolom igazán igéretes,és jó iránymutatást adott nekünk ez a verseny az évre,hiszen nem titkolt szándékunk,hogy az Országos Bajnokság ORC erős mezőnyében dobogóra szeretnénk állni ezéven.

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/veszprem_rally__az_a_franya_ugrato___/)