Nehéz kezdést követő szárnyalás!

Molnár Tamás | 2020.11.11. 09:02

A várva várt és az idei év legnagyobb kihívását jelentő Rally Hungary 2020 verseny volt a következő állomása a magyar bajnokságnak. Ez nem csak a Zemplén adta sajátosságok miatt érdekes verseny, hanem a nemzetközi mezőny színezéssége miatt.

Csapatunk számára fontos és nehéz munka előzte meg a verseny, hisz a folyamatosan vizet forraló erőforrást újra talpra kellet állítani. Külön köszönet Orbán Norbinak, aki most is lelkiismeretes munkával 3 hét alatt új szettet rakott össze. A Motor finomhangolását újra kedves Barátom Papp Arni a PSZA motorsport oszlopos tagja végezete Kormos Ádám közbenjárásával. Ezúton is köszönöm szépen a precíz pontos munkát, kiemelten annak tudatában, hogy a verseny végét követően rengeteg telefont kaptam miszerint kiemelkedően szépen szólt a gép

A hétvégi versenyre való felkészülést már szerda este az itiner átvételével és az adminisztrációs feladatokkal megkezdtük! Ezúton a szállást szívünkhöz a legközelebb álló szülői házban Nyírbátorban kaptuk. Köszönöm szépen Édesanyám szerető fogattatását és a minden napos terülj terülj asztalt. Finom ételekben italokban nem volt hiányunk Köszönjük!

A pályák feldolgozása csütörtökön a teljes napunkat felölelte. A Szívemhez közel álló Máriapócsi Rabócsi Ring által helyet adó szuper speciál felírásával végeztünk erőseb éjszakába nyúlóan! A Pénteki napon az autó technikai átvételét a szerviz építését végeztük el.

Ez már verseny nap volt, hisz a lámpafényes rabócsiringi gyorsaságival kezdetét vette a verseny. Számomra a gyerekkori élményeket idéző pálya újra megdobbantotta a szívem és borzasztó nagy örömmel mutattam meg a színes autónkat a nagyközönségnek! A SS1 nem a legjobban sikerült, hisz a pálya másfél körének a gyors teljesítésének köszönhetően a szinkron pályán induló versenyző társunkat utol értük és a sportbíró az előzést veszélyesnek tartva piros zászlóval véget vetett a gyorsaságinak a cél előtt 400 méterrel. Ezt egy átlag idővel honorálták Mint utólag a verseny végén kiderült ez a győzelmünkbe került!

A Szomabti napon 8 gyorsasági szakasz várt a mezőnyre, melynek a legnehezebb kérdése a gumi választás volt. Mi a biztonsági megoldást választva tartva az erdőben lévő felhordások és párás kanyarok miatt elől a vízre való gumikkal hátul pedig puha slickkel mentünk ki a körre.

Ez bevált, hisz az első gyorsaságit magas fölénnyel tudtuk abszolválni, még annak ellenére, hogy volt egy túlcsúszásunk és tolatásunk illetve egy partoldal látogatásunk

Az idő beíróban sajnos megtörtént a nem várt fordulat, amikor felforrt a vizünk! A következő 3 gyorsasági szakaszt sajnos közel etap tempóban kellet teljesítenünk, hogy visszaérjünk a szervizbe. A csapat munkájának köszönhetően az autót sikerült megjavítani és számomra hihetetlennek tűnő csoda bekövetkezett! Tökéletes lett a kocsi és a fennmaradó 4 szakaszt sötétben a kategória élén tudtuk abszolválni! A 6. gyorsaságin tempónkat tekintve elérhető vált a 3 perces hátrány ledolgozása. A 7. gyorsra való etapon meg is beszéltük Eszterrel, hogy megpróbáljuk ledolgozni a hátrányt és lehető legtöbb ponttal hazatérni.

A hátralévő gyorsasági szakaszokat sikerült megnyernünk és az ORC abszolút értékelés 3. illetve 4. helyén abszolválnunk. Azt gondolom, hogy most sikerült megmutatnunk a tempónkat!

A powerstage teljesítését követően a 12 kategóriába felsorolt Ákosék mindössze 0,7 másodperccel maradtak az élen. Egy kicsit elkeserített, mert az utolsó gyors előtt 23,1 másodperc hátrányból 22,4 et sikerült ledolgoznunk!

Örömmel láttuk a céldobogón, hogy szurkolók hada fogadott minket. Örömmel töltött el minket a 2. körös teljesítményünk és így felszabadultan tudtunk a helyezésünknek Örülni. a még Köszönjük nektek a lelkesítést és bíztatást!

A céldobogót követően a kocsink egy újbóli technikai ellenőrzésen ment át, amin mindent megfelelőnek és szabályosnak találtak!

Ezúton köszönjük szépen mindenkinek a biztatást és a szurkolást! Köszönjük szépen a szervizes srácoknak a segítséget (Köszi Peti, Ottó, Csabi, Fercsávó, Balázs) és a partnereink támogatását!

IT’S LOGISTICS, IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft, Business Solutions Hungary Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft.; Főnixcsarnok kft.; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

www.life.ivanics.hu/sport_blog

Címkék: Rally Verseny

Címkék: Rally Győzelem Technika Támogatás Rendezvény
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Front hajáts és buzgó erő:-)

2021.05.23. 10:16

Új kihívások!

A 2021. évi Országos rally bajnokság második futamát rendezték meg Ózd-Eger Rally néven. A 3napos rendezvény központja Ózd településén fogadott minket a szervízzel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark környezetében.Szilvásvárad adott számunka átmeneti otthont ahol egy nagyon kellemes elszállásolásban volt részünk.

Igéretes kezdést követő teljes kudarc!

2021.05.03. 11:00

Egy olajszenzor mondott nemet!

A 2021. évi Országos rally bajnokság első futamát rendezték meg I Therwoolin Boldogkő Rally néven. A rendezvény helyszínének választott Boldogkőváralja egy kis magyarországi gyöngyszem! Kedves Emberek rendezett házak környezet! A szervízpark ettől függetlenül nem kapta a leg megtisztelőbb helyet, amit sokan sérelmeztek köztük mi is!

3 kerék maradt

2020.12.16. 08:55

A magyar bajnokság utolsó versenye az évek során jól ismert de csak buli versenynek tartott Mikulás Rally volt. A közkedvelt versenynek Veszprém városa adott helyszínt.

A felkészülésünk a versenyre nagyon mozgalmasra sikerült, mert nem csak a szokásos átnézést kellet eszközölni, hanem a futómű megemelése és a sárfogók felszerelése is feladat volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/nehez_kezdest_koveto_szarnyalas_/)