Önkéntes nappal zárult az idei székesfehérvári KÉPES program

Várnainé Jakócs Ágnes | 2017.09.06. 13:53

A 2013-ban létrejött KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű program alapötlete, hogy az abban résztvevő partnerek, a helyi vállalatok és a székesfehérvári önkormányzat olyan értékeket hozzanak létre közösen, melyek hosszú távon szolgálják a helyi közösséget.

A kezdeti 10 taggal indult csapat mára már 27 székesfehérvári érdekeltségű vállalatot számlál, akik az együttműködés aktív támogatói.

Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszerveztek egy önkéntes napot az érintett bölcsődében és óvodában, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vettek. A szeptember 4-i, hétfői önkéntes napon olyan munkák megvalósítására került sor, melyek hozzájárultak a bölcsődei környezet szebbé, rendezettebbé tételéhez. A vállalatok képviselői, munkatársai ablakot pucoltak, rendezték, takarították az óvodai udvart, és részt vettek a fák ültetésében is.

A program első 3 évében 8 óvoda 43 vizesblokkja került felújításra, ezzel közel 1.500 kisgyermek mindennapjait téve komfortosabbá. A résztvevő vállalatok az idén több mint 14 millió forinttal támogatták a bölcsőde és óvoda felújítását. Székesfehérvár Önkormányzata ezt az összeget megduplázta. A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végezték a nyári hónapokban, az óvoda és a bölcsőde működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

A KÉPES program

A KÉPES célja a vállalatok és az önkormányzati szféra összefogása a közösségi értékteremtés jegyében. A program középpontjában az együttes felelősségvállalás áll, mely optimális megoldást nyújt a résztvevők számára, hiszen a különböző tevékenységi körnek, szaktudásnak, kapcsolati tőkének és hatáskörnek köszönhetően a vállalatok összefogva jóval többre képesek, mint önálló CSR (Corporate Social Responsibility – Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása) tevékenységük során.

A program szem előtt tartja a jelenlegi gazdasági és társadalmi körülményeket, így optimális megoldást nyújt a társadalmi felelősségvállalás megvalósítására.

Címkék: Hírek Támogatás
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Front hajáts és buzgó erő:-)

2021.05.23. 10:16

Új kihívások!

A 2021. évi Országos rally bajnokság második futamát rendezték meg Ózd-Eger Rally néven. A 3napos rendezvény központja Ózd településén fogadott minket a szervízzel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark környezetében.Szilvásvárad adott számunka átmeneti otthont ahol egy nagyon kellemes elszállásolásban volt részünk.

Igéretes kezdést követő teljes kudarc!

2021.05.03. 11:00

Egy olajszenzor mondott nemet!

A 2021. évi Országos rally bajnokság első futamát rendezték meg I Therwoolin Boldogkő Rally néven. A rendezvény helyszínének választott Boldogkőváralja egy kis magyarországi gyöngyszem! Kedves Emberek rendezett házak környezet! A szervízpark ettől függetlenül nem kapta a leg megtisztelőbb helyet, amit sokan sérelmeztek köztük mi is!

3 kerék maradt

2020.12.16. 08:55

A magyar bajnokság utolsó versenye az évek során jól ismert de csak buli versenynek tartott Mikulás Rally volt. A közkedvelt versenynek Veszprém városa adott helyszínt.

A felkészülésünk a versenyre nagyon mozgalmasra sikerült, mert nem csak a szokásos átnézést kellet eszközölni, hanem a futómű megemelése és a sárfogók felszerelése is feladat volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/kultura_es_kozelet_blog/onkentes_nappal_zarult_az_idei_szekesfeherva/)