Idén kerítést festettünk a KÉPES Program önkéntes napján

Várnainé Jakócs Ágnes | 2019.09.11. 09:48

A helyi vállalatok és a székesfehérvári önkormányzat összefogásával 2013-ban indult el a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű program. Az összefogás keretében már hét éve folyik az óvodák udvarainak és vizesblokkjainak felújítása, az udvari játékok cseréje, az eszközök bővítése, szükség szerinti felújítása.

A szeptember 10-ei, keddi önkéntes napon hatvanöten ragadtak kesztyűt, smirglit és ecsetet a vállalatok képviselői és munkatársai közül, hogy lefessék az óvoda kerítését.

A 2019-es összefogásban mintegy 35 millió forint értékben történt beruházás az intézményekben, szeptember 10-én, kedden pedig a szokásos önkéntes nappal zárult az idei program. A támogatók, a szülők, a pedagógusok csapata a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodájának udvarán gyűltek össze egy közös kerítésfestésre.

A hét évvel ezelőtti, kezdetben 10 szervezettel indult KÉPES csapat mára már 27 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalatra, vállalkozásra bővült. A résztvevő vállalatok idén több mint 16 millió forinttal támogatták az óvodák felújítását. Székesfehérvár Önkormányzata ezt az összeget megduplázta. Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése is.

Az ünnepségen a Palotavárosi óvodások saját alkotásaikkal mondtak köszönetet a megújult udvarért a kivitelező Városgondnokság ügyvezető igazgatójának, Bozai Istvánnak és Szincsák Attila programgazdának.

Címkék: Hírek Támogatás Rendezvény
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Front hajáts és buzgó erő:-)

2021.05.23. 10:16

Új kihívások!

A 2021. évi Országos rally bajnokság második futamát rendezték meg Ózd-Eger Rally néven. A 3napos rendezvény központja Ózd településén fogadott minket a szervízzel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark környezetében.Szilvásvárad adott számunka átmeneti otthont ahol egy nagyon kellemes elszállásolásban volt részünk.

Igéretes kezdést követő teljes kudarc!

2021.05.03. 11:00

Egy olajszenzor mondott nemet!

A 2021. évi Országos rally bajnokság első futamát rendezték meg I Therwoolin Boldogkő Rally néven. A rendezvény helyszínének választott Boldogkőváralja egy kis magyarországi gyöngyszem! Kedves Emberek rendezett házak környezet! A szervízpark ettől függetlenül nem kapta a leg megtisztelőbb helyet, amit sokan sérelmeztek köztük mi is!

3 kerék maradt

2020.12.16. 08:55

A magyar bajnokság utolsó versenye az évek során jól ismert de csak buli versenynek tartott Mikulás Rally volt. A közkedvelt versenynek Veszprém városa adott helyszínt.

A felkészülésünk a versenyre nagyon mozgalmasra sikerült, mert nem csak a szokásos átnézést kellet eszközölni, hanem a futómű megemelése és a sárfogók felszerelése is feladat volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/kultura_es_kozelet_blog/iden_keritest_festettunk_a_kepes_program_onk/)