Csupa "Mecsó"

Várnainé Jakócs Ágnes | 2016.01.07. 11:27

Autós cégként örömmel fogadtuk a felkérést és álltunk a kiállítás támogatóinak sorába. Az érdeklődők közel 250 modellt tekinthettek meg január 9-ig, a Fehérvári Civil Központ nyitvatartási idejében.

„Csupa Mecsó” címmel Családi Matchbox gyűjtemény kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a Fehérvári Civil Központban. A tárlatot Kovács Jenő, az Alba Regia Veterán Veteránjármű Egyesület elnöke nyitotta meg. Az érdeklődők közel 250 modellt láthattak.

Az angol játék- és modell-márkanév, a Matchbox 1953-ban, Angliából indult világhódító útjára. A Lesney Products nevű brit cég első modellautó-kollekciójával a világ legjelentősebb játékautó-gyártó vállalatává fejlődött. A nyolcvanas években már több millió családban megtalálható volt a hatvanas-hetvenes években kibocsátott gépjárművek egy-egy miniatűr példánya.

A kezdeti időkben a Matchbox-ok első példányait még a gyufásdobozokéhoz hasonló csomagolásban lehetett megvásárolni – innen ered a márka neve. Ezután az úgynevezett „bliszteres” csomagolás terjedt el, melynek átlátszó műanyag borításával a kisautókat is látni lehetett. A miniatűr csodák a gyermekeken kívül a felnőttek körében is hatalmas népszerűségre tett szert. Érdekesség, hogy 1986-tól kezdve egészen a rendszerváltásig, Magyarországon is gyártottak Matchbox-autókat.

A lekicsinyített járgányokból szervezett székesfehérvári kiállításon az érdeklődők közel 250 különlegességet csodálhattak meg. A Fehérvári Civil Központba ellátogatók a Matchbox-sorozatok legnevesebb példányait, például a Convoy-t, a Yesteryear-t, a Super Kings-et, vagy a Speed KINGS-et is megtekinthették. A tárlat tartalmas és élményekben gazdag kikapcsolódást kínált a legkisebbektől a legnagyobbakig, akik érdeklődve szemlélhették például a Peugeot 1907-es, továbbá a Ford T-Modell 1911-es modellt.

Címkék: Hírek Támogatás Rendezvény
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Veszprémi borulás!

2021.08.02. 12:07

Hempergés a veszprémi lőtéren!!

A 2021. évi Országos rally bajnokság 4. futamát a Veszprémi múrvás pályákon rendezték!. Az új kategóriában szerzett előző versenyünk győzelme hatalmas önbizalmat adott a hétvégi megmérettetésre.

Az autó felkészítése murvára igazi fejtörést okozott, mert a futómű teljes felújítást igényelte.

Felkerültek az acél alja védők és műanyag koptatók és természetesen a hasmagasság megemelése mellett az új gumik beszerzése is szerepet játszott!

A pályabejárásokat sikeresen teljesítettük! A legendás lőtéri gyorsasági óriási ugratói és hosszú egyneseiről híres szakasz tetszett a legjobban az első napra tervezett szakszokból! A vasárnapi pályák közül pedig a hegyesdi megmérettetést vártuk a legjobban.

Pörgés a homokban: A szombati megmérettetés első körében sajnos a dupla defektet és a jobb első futómű sérülését összeszedve érkeztünk a szervízbe! Ott kiderült, hogy csodával határos módon sikerült behozni a kocsit, hisz a jobb első irányitókar serült!

Az újra beállított futóművel érkeztünk újra a lőtérre már tetemes hátránnyal de még vesrenyben. Az első nagyobb visszafordítót megközelítve az autó nagyon keresztbe csúszott és sajnos egy bucka megfogta az első kereket és átdobta az autót a tetején! Egy gyors kerékcserét követően folytattuk a versenyt! A szakasz közepén egy újabb defekt pecsételte meg az aznapi teljesítményünket!

A Szerviz szuper: A fiúk kitettek magukért, mert a törött autót sikerült olyan állapotba hozniuk, hogy folytatni tudtuk a versenyt!

Vasárnapra nem maradt más cél, csak az autó célba juttatása volt! Természetesen újabb defektek és kisebb technikai gondok nehezítették a dolgunkat de végül is sikeresen célba értünk!

Kategória 2 helyén sikerült beérnünk, mellyel értékes bajnoki pontokat mentettünk!

Ezúton köszönjük szépen mindenkinek a biztatást és a szurkolást! Köszönjük szépen a szervizes srácoknak a segítséget (Köszi Papp Laci,Papp Csabi,Peti, Ottó, Csabi, Fercsávó,Balázs,) és a partnereink támogatását!

IT’S LOGISTICS, IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft, Business Solutions Hungary Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft.; Főnixcsarnok kft.; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

www.life.ivanics.hu/sport_blog

Címkék: Rally Verseny

Még mindig gyorsulunk

2021.07.15. 15:12

Pató László kollégánk nem aprózta el, az utóbbi időben többször is nyomott egy kövér gázt. Ezúton is gratulálunk neki!

KÉPES program 2021-ben is

2021.07.15. 15:01

Az idei fehérvári program keretében iskolaudvarok újulnak meg és kialakításra kerül egy okostanterem is.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/kultura_es_kozelet_blog/csupa__mecso__/)