Székesfehérváron versenyeztünk az Ivanics háza táján!

Molnár Tamás | 2018.07.05. 13:14

Első ORC-s székesfehérvári versenyünket is sikeresen teljesítettük, ráadásul az Ivanics otthonában sikerült végre megszereznünk az első kupáinkat is!

A csapat tagjai hosszas estéken át dolgoztak, hogy a kezdésre minden összeálljon, így az utolsó pillanatban egy jól felkészített autóval sikerült nekivágnunk a futamnak.

Pénteken reggel elvégeztük az adminisztratív teendőket és megcsináltuk a gépátvételt. Majd délután és szombat délelőtt bejártuk a gyorsasági pályákat és elvégeztük az adminisztratív teendőket meg a gépátvételt.

Az első ORC-s murvás verseny!

Molnár Tamás | 2018.07.05. 13:04

Elérkezett az első várva várt murvás versenyünk is az évben! A csapatunk elvégezte a szükséges módosításokat és beállításokat, ill. felkészítette az autót a szombathelyi terepre.

Majd elutaztunk és részt vettünk a hivatalos teszten, hogy ráhangolódjunk a murvára és egy picit próbálgassuk az autót. Aztán a teszt vége felé jött a meglepetés, ugyanis a laza nedves talajon lecsúsztunk egy kanyarban és összetörtük az elejét! Esti fürdőzés helyett jött az esti újjáépítés! Ezúton is köszönjük a sok-sok segítséget (Kálmánczi csapat, PSZA team, meg mindenkinek aki segített!) és a szerviz csapatnak a kitartást! Megint igaz volt, hogy nélkületek nem ment volna! Köszönjük szépen!

Miskolci majális!

Molnár Tamás | 2018.07.05. 12:47

Április utolsó hétvégéjén rendezték meg a mindig népszerű Miskolc rallyet! A csapat sokat dolgozott az autón, hogy a kezdésre minden összeálljon, de azért most is maradt még néhány teendő az utolsó pillanatra. Ígéretes és erős mezőny volt az előzetes nevezési listák alapján, úgyhogy jó kis verseny volt várható!

Csütörtökön és pénteken a pályákat próbáltuk feldolgozni majd elvégeztük az adminisztratív teendőket és a gépátvételt. Péntek este prológgal kezdtünk a miskolci salakon ahova nagyon sok néző látogatott ki! Nagyon jó érzés volt a sok szurkolót, ezúton is köszönjük nekik!

Dobó téri debütálás az első osztályban!

Molnár Tamás | 2018.07.05. 10:26

A 2018-as szezonra az első osztályba váltottunk licenszet, ezzel ismét új kihívások elé állítottuk magunkat és csapatunkat is! Az előző évi bajnokságot a Dobó téren zártuk, és örültünk, hogy most is újra itt kezdhettük meg az évet Egerben! Korábban ez már szokássá vált, hogy itt indul a szezon, így megint nagy várakozás előzte meg a hétvégét! A csapat nagyon sokat dolgozott, hogy a kezdésre minden összeálljon, így a végére szerencsére sikerült egy jól felkészített autóval nekivágnunk az egri futamnak. Az előzetes nevezési listák alapján jó kis verseny ígérkezett és erős mezőny gyűlt össze az évadnyitóra!

Élményautózással zártuk az évet!

Molnár Tamás | 2018.01.05. 18:16

Az év végéhez közeledve eljött az utolsó versenyünk is a szilveszter rallye. Régóta terveztük, hogy egyszer majd az egész csapatot megautóztatjuk a hungaroringen és végre most elérkezett ez a pillanat is! Szerdán délelőtt a szokásos adminisztratív teendők és a gépátvétel követték sorban egymást, ezután pedig bejártuk és felírtuk a szakaszokat. Két különböző pályát alakítottak ki az előző évi versenyekhez hasonlóan.

Csütörtökön a ring belső gyorsaságival kezdődött meg a verseny amit kétszer kellett teljesítenie a több mint 200 párosból álló mezőnynek. Az első vendég navigátor Fábián Csaba volt, míg a második körben Hudák László diktálta az itinert.

Idén egy jó kis versenyt hozott a Mikulás!

Molnár Tamás | 2017.12.21. 16:59

Eljött a december és a Mikulás rallye hétvégéje, már csak egy kis a hóesés hiányzott volna. Pénteken a hivatalos teszttel hangolódtunk a versenyre és próbáltuk megtalálni a megfelelő beállításokat, majd szombaton délelőtt a szokásos adminisztratív teendők és a gépátvétel követték sorban egymást, ezután pedig bejártuk és felírtuk a pályákat. Nem volt könnyű, mert helyenként óriási tócsákkal és sárral kellett megküzdenünk, de sikerült feldolgozni.

Újra a Dobó téren a bajnokság utolsó versenyén!

Molnár Tamás | 2017.12.20. 19:46

A budapesti futam elmaradt szeptemberben majd az utolsó versenyt novemberben rendezték meg Egerben. Az utolsó verseny a Baranya kupa volt amint indultunk, így közel 3 hónapos kihagyás után tudtunk csak újra az autóba ülni. Ennek köszönhetően a fiúknak volt idejük átnézni a kocsit és így ismét egy jól felkészített versenygéppel tudtunk rajthoz állni.

Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Csúszkálás és maximális pontszám a Mecsekben

2019.10.15. 21:15

Mint ahogy az minden évben lenni szokott, idén is az ősz közepén rendezték meg immáron az 53. Mecsek Rally Pécs és környékén. A felkészítése az autónak egy kicsit nehézkes volt, az utolsó pillanatban találtunk egy hibát ami nagyban befolyásolta volna a versenyünket, de szerencsére a szervizes csapat megtalálta és gyorsan orvosolni is tudta. Idén szerdán kezdtük el a pályák feldolgozását, hiszen már csütörtökön este prológ és pénteken, szombaton már a verseny zajlott.

Összesen 6 különböző szakaszon rendezték meg a versenyt, pénteken 2-szer 3 gyorsasági és szombaton is 2-szer kellett másik 3 szakaszt teljesíteni. Szerdán a pályák felírása gyorsan és gördülékenyen ment szép őszies időben, ennek módja és rendje szerint fel is dolgoztuk azokat, viszont csütörtökön egész nap esett az eső. A prológ is esőben zajlott, csúszkálással... Nagy örömünkre szolgált, hogy az ilyen makacs idő ellenére egész sok Lada fanatikus is kilátogatott és őrjöngve biztatott minket, hogy minél látványosabban autózzunk. Reméljük sikerült kiszolgálni Őket :).Tudtuk, hogy a gyorsaságikon a körülmények nagyban megváltoztak, hiszen az erdős szakaszokon a sáros kanyaroknak esélyük sem volt felszáradni egy délelőtt alatt. Ennek tudatában nedves útburkolatra alkalmas gumikat választottunk, hogy minél gyorsabbak tudjunk lenni. Az első kör első gyorsaságiját szenvedve és nyögvenyelősen sikerült teljesítenünk, a körülmények sokkal rosszabbak voltak mint amire számítottunk. Sokkal nagyobb sár fogadott minket, még olyan kanyarokban is, ahol elképzelni sem tudtuk. Kanyarsebességünk szinte nem volt, hiszen ahogy egy kicsivel nagyobb tempót próbáltunk menni, azonnal estünk le az útról. A kigyorsításokra is nagyon oda kellett figyelni. Volt aki hókocsikázáshoz hasonlította a szakaszt :) Viszont ez a rally, ez a szépsége, ezért csináljuk, alkalmazkodni kell a körülményekhez, és az a leggyorsabb akinek a legrövidebb idő alatt ez sikerül :) Ha csúszik akkor mindenkinek csúszik ;) A szakasz elején egy nagyon szűk terelő túl gyorsan közeledett, nagyon csúszós volt, és sajnos meg is forogtunk benne, egy guminak neki is mentünk ami miatt 10 mp büntetést kaptunk. A büntetés nélkül, amit később írtak "jóvá", a kategória 2. helyén sikerült teljesíteni a szakaszt. A második gyorsaságit egy baleset miatt eltörölték. A harmadik gyorsaságin viszont a puha gumink egy kicsit elmelegedtek már a gyors első pár kilométerében, így nem tudtunk olyan időt autózni amit szerettünk volna. Sajnos itt is összeszedtünk egy kis hátrányt ami eléggé frusztráló volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/)