Országos és Nemzetközi Motocross Bajnokság – ÁCS – 2012.06.10.

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.06.13. 09:39

Az elmúlt hétvégén zajlott az Országos MX Bajnokság következő fordulója a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A pálya szinte újnak mondható az OB helyszínek között, bár az előző két évben már voltak jól sikerült bevezető versenyeik.

Nyomvonala elég gyors és a nézők szempontjából ideálisan belátható. Az előző esti és éjszakai komoly esőzés annyira beáztatta a pályát, hogy a verseny folyamán a rendezőnek nem is akadtak teendői a locsolással kapcsolatban. A versenyzők szinte egész nap ideális pályán motorozhattak.

Az Ivanics Kawasaki majdnem teljes alakulata részt vett a hétvégi versenyen. Kruss Karcsi hiányzott a mezőnyből, aki az elmúlt junior Bajnokság időmérőjén esett és vállsérülést szenvedett. A depóból azonban nem hiányoltuk, hiszen ha felkötött kézzel is, de a pálya széléről erősítette a csapatot.

Az edzések és az időmérők rendben lezajlottak. A Kawás srácok rendre jó pozíciót vívtak ki maguknak a rajtbesorolásnál.

Az Mx1-es (450cc) kategóriában Horváth Arni- #81 az első osztályban és Vladár Peti- #44 a másodosztályban gyűjtögették a pontokat. Arni és Peti is jó rajtolók, így nem volt meglepetés, hogy Arni az elején rajtolt és Peti is benne volt a sűrűjében. Jól hajtottak és hozták a formájukat. Végül úgy alakult, hogy MX1-eseinknek nem hozott túl nagy szerencsét a pálya és ez a hétvége, de mindketten tisztességgel fejezték be a futamokat.

A kicsiknél, 65cc-ben Barta Attila állt a rajtnál és próbált mindent megtenni a zöld pontokért. Nem ez a hétvége volt a legfényesebb számára, de mindenképpen rengeteget tanult és biztosan motorozott a pályán.

MX2-es (250cc) géposztályban induló versenyzőink egy kicsit jobban villogtak ezen a vasárnapon és igen bizonytalanná tették az ellenfeleket a jövőt illetően. Az első osztályban Firtosvári Kacsa - #321 indult, a másodosztályban pedig az igen fiatal-mindössze 13 éves- Zsigovits Norbi- #133. Firtosvári főleg az első, de mindkét futamában mutatott teljesítményével nagy figyelemre és előnyös pontokra tett szert. Mindkét rajtnál az elejében motorozott, az elsőben vezette a mezőnyt és a továbbiakban is biztos, elszánt harcmodorral haladt előre - jelentős pontokat bezsebelve - amire már nagy szüksége volt a bajnokság állását illetően. A megelőző nagykanizsai versenyen, el kellett dobnia az egyik futam teljes pontszámát, mert egy lekörözött, szabálytalanul közlekedő versenyzőben az első helyről bukott és megsérült a motor hűtője az ütközés következtében. Most egy kis revansot vett a pontokat illetően. Zsigovits Norbi- #133 főleg az első futamával tett szert nagy érdeklődésre, hiszen vezette a másodosztályúak versenyét. Aztán hibázott egy kicsit és a mezőny közben elhaladt mellette. Újból harcolnia kellett. Összességében ismét biztosan és egyre bátrabban motorozott a számára új géppel. Büszkék vagyunk a fejlődésére!

Bízunk benne, hogy az MX csapat menetelése pozitív irányban halad tovább, hogy tulajdonosunkat és a támogatóinkat is büszkeség tölthesse el a szezon végén!

Eredmények-Ács:

MX1.I.oszt. - Horváth A. : 8.-9. hely

MX1 II.oszt. – Vladár P. : 8.-5. hely

MX2,I.oszt. – Firtosvári G : 2.-3. hely

MX2,II.oszt. – Zsigovits N. : 9.-10.hely

MX65cc – Barta A. : 6.-8. hely

Szeretettel várjuk minden szurkolónkat a következő fordulón, 2012. július 1-én, KÓKÁN!

MX Üdvözlettel,

Az Ivanics Rally és Motocross Csapat

A fotókat Fehér Géza és Nagy Norbert készítették.

Címkék: Győzelem Hírek Technika Motocross Kawasaki Verseny
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Csúszkálás és maximális pontszám a Mecsekben

2019.10.15. 21:15

Mint ahogy az minden évben lenni szokott, idén is az ősz közepén rendezték meg immáron az 53. Mecsek Rally Pécs és környékén. A felkészítése az autónak egy kicsit nehézkes volt, az utolsó pillanatban találtunk egy hibát ami nagyban befolyásolta volna a versenyünket, de szerencsére a szervizes csapat megtalálta és gyorsan orvosolni is tudta. Idén szerdán kezdtük el a pályák feldolgozását, hiszen már csütörtökön este prológ és pénteken, szombaton már a verseny zajlott.

Összesen 6 különböző szakaszon rendezték meg a versenyt, pénteken 2-szer 3 gyorsasági és szombaton is 2-szer kellett másik 3 szakaszt teljesíteni. Szerdán a pályák felírása gyorsan és gördülékenyen ment szép őszies időben, ennek módja és rendje szerint fel is dolgoztuk azokat, viszont csütörtökön egész nap esett az eső. A prológ is esőben zajlott, csúszkálással... Nagy örömünkre szolgált, hogy az ilyen makacs idő ellenére egész sok Lada fanatikus is kilátogatott és őrjöngve biztatott minket, hogy minél látványosabban autózzunk. Reméljük sikerült kiszolgálni Őket :).Tudtuk, hogy a gyorsaságikon a körülmények nagyban megváltoztak, hiszen az erdős szakaszokon a sáros kanyaroknak esélyük sem volt felszáradni egy délelőtt alatt. Ennek tudatában nedves útburkolatra alkalmas gumikat választottunk, hogy minél gyorsabbak tudjunk lenni. Az első kör első gyorsaságiját szenvedve és nyögvenyelősen sikerült teljesítenünk, a körülmények sokkal rosszabbak voltak mint amire számítottunk. Sokkal nagyobb sár fogadott minket, még olyan kanyarokban is, ahol elképzelni sem tudtuk. Kanyarsebességünk szinte nem volt, hiszen ahogy egy kicsivel nagyobb tempót próbáltunk menni, azonnal estünk le az útról. A kigyorsításokra is nagyon oda kellett figyelni. Volt aki hókocsikázáshoz hasonlította a szakaszt :) Viszont ez a rally, ez a szépsége, ezért csináljuk, alkalmazkodni kell a körülményekhez, és az a leggyorsabb akinek a legrövidebb idő alatt ez sikerül :) Ha csúszik akkor mindenkinek csúszik ;) A szakasz elején egy nagyon szűk terelő túl gyorsan közeledett, nagyon csúszós volt, és sajnos meg is forogtunk benne, egy guminak neki is mentünk ami miatt 10 mp büntetést kaptunk. A büntetés nélkül, amit később írtak "jóvá", a kategória 2. helyén sikerült teljesíteni a szakaszt. A második gyorsaságit egy baleset miatt eltörölték. A harmadik gyorsaságin viszont a puha gumink egy kicsit elmelegedtek már a gyors első pár kilométerében, így nem tudtunk olyan időt autózni amit szerettünk volna. Sajnos itt is összeszedtünk egy kis hátrányt ami eléggé frusztráló volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/orszagos_es_nemzetkozi__motocross_bajnoksag___/)