Nehézségek Székesfehérváron

Molnár Tamás | 2019.06.13. 17:32

Az Ivanics otthonában az idei székesfehérvári versenyünket felemás érzésekkel fejeztük be a folyamatos technikai problémák miatt.

A csapat tagjai hosszas estéken át dolgoztak, hogy a kezdésre minden összeálljon, így az utolsó pillanatban egy jól felkészített autóval sikerült nekivágnunk a futamnak.

Pénteken délben elvégeztük az adminisztratív teendőket és megcsináltuk a gépátvételt. Délelőtt és délután, majd szombat délelőtt bejártuk a gyorsasági pályákat amiket sikerült jól feldolgozni.

Szombaton négy gyorsaságit kellett teljesíteni két körben majd az utolsó kör végén ráadásul még egy városi szuperspeciál pályát is. Az első gyorsaságin sikerült kategória első időt autózni, viszont a gyors közepén elment a töltést, így amellett döntöttünk, hogy a cél után gyorsan generátort cseréltünk. Sajnos ezzel sem sikerült kiküszöbölni a problémát, amit egy rossz kábel okozott amire később jöttünk rá. Sajnos ennek következtében a további szakaszokon nem tudtuk azt a tempót autózni amit szerettünk volna. Mindemellett hátráltatott minket, hogy a második gyorson, féktávon egy aszfaltváltásnál, kerék összetartási problémánk is adódott. Vasárnapra úgy gondoltuk, hogy sikerült a generátor problémát orvosolnunk, viszont a második gyorsasági rajtjában drasztikusan csökkent a töltés, és a 3-4. kanyarban teljesen leállt a kocsi. Mivel volt nálunk újra egy generátor, rekord idő alatt kicseréltük és folytattuk a szakaszt. Viszont ekkor már nagyon nagy hátrányba kerültünk. A szervizben a srácok véglegesen kiküszöbölték a hibát. A következő etapban nagy lendülettel álltunk újra a rajthoz, viszont arra lettünk figyelmesek, hogy a víz folyamatosan melegszik, így kénytelenek voltunk többször visszavenni a tempónkból ami újra csak hátráltató körülmény volt. Szerencsére ezt is sikerült az utolsó etapra orvosolni és megbeszéltük, hogy mivel nagy a hátrányunk a dobogótól, megpróbáljuk a power staget (utolsó gyorsasági) megnyerni amiért +3 pontot adnak. Az utolsó előtti szakaszon a táv elejétől nagy búgó hangra lettünk figyelmesek, a gardán volt a ludas, így nem kockáztatva etap tempóban "gurultunk" végig. "na nem baj, majd az utolsó gyorson!"-gondoltuk, mire a beíróban egy táblát mutattak, hogy az utolsó szakaszt eltörölték és a versenynek vége. Ennek ellenére sikeresen célba értünk a kategória 4. helyén, aminek nem igazán örülünk, hiszen sokkal több volt ebben a versenyben. A céldobogóra is toltuk a kocsit, hiszen mindezek mellett a kuplungunk is kezdte megadni magát.

Összegezve, egy kimerítő, hőséges, folyamatos technikai problémákkal teletűzdelt versenyen vagyunk túl, amit szeretnénk kijavítani a soron következő veszprémi futamon.

Köszönjük a szurkolóknak akik ebben az időjárási körülmények között is folyamatosan, kitartóan szurkolnak a pálya szélén. Öröm látni ennyi embert és élvezet így versenyezni.

Köszönet a szervizcsapatnak a munkáért (Köszi, Ottó, Laci, Csabi, Fercsávó, Peti, illetve a beugró Robi valamint Édesanyánknak) illetve a partnereink támogatásáért!

IT’S LOGISTICS, Ventil-Gépész Kft., IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft., Smart Energy Kft., N-System Távközlési Kft., Oxigen smd, IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

life.ivanics.hu/sport_blog

www.ventil-team.hu/

https://www.facebook.com/ventil.epuletgepeszet/

képek forrás www.duen.hu

Címkék: Verseny
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Tesztverseny a Domháza-Zabar Rallyesprinten

2020.07.01. 21:41

Azt a megtisztelő feladatot kaptam Bodogán Ferenctől ,hogy idén navigátora lehetek a Lada VFTSben. Örömmel vettem a feladatot. Már nagyon vártuk a szezon kezdetet, de sajnos a járványügyi helyzet miatt a erre még várnunk kellett. Igy hát a Domaházai verseny lett az első megmozdulásunk a versenyautóval. Az Ózdi prológ, a hirtelen lezúdult eső miatt törlésre került .Sajnáltunk,hogy járhatatlanná vált a salakpálya ,hiszen szerettünk volna egy jót autózni a nézőknek. A vasárnapi gyorsokat is a változékony időjárás tette szeszélyessé. Gyakorlatilag eldönthetetlen volt milyen kerekekkel guruljunk ki a napsütéses szervíz parkból, a 16km-re lévő Domaháza-Zabar szakaszára , ahonnan zuhogó esőt jelentettek.Mindemellet még azt is beleszámolva ,hogy közel egy óra multán lépünk majd csak pályára. A rally sosem papírforma ,de ezért szeretjük. Az elején óvatosabban kezdtünk,akadt némi műszaki gondunk is,de ezeket szerencsére könnyen orvosoltuk,így a következő körökre már jobban neki tudtunk rugaszkodni a pályának. Körről körre gyorsultunk ,és úgy érezzük tudunk még fejlődni, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

A verseny nagyon tetszett.Örülünk,hogy újra versenypályára léphettünk,nagyon hiányzott már Nekünk . Fantasztikusan éreztem magam!A kocsi nagyon jó,Ferenc pedig profi pilóta,így minden adott volt egy jó versenyhez. Úgy érzem sikerült hamar megtalálnunk a Ferivel a közös hangot , és mindketten elégedettek lehetünk az eddigi eredménnyel. A 6 gyorsasági szakaszból , 5-öt tudtunk teljesiteni versenytempóban , mivel az utolsó szakaszt csak etapon tehettük meg,de a látvány kárpótolt .Hihetetlen élmény volt újra ennyi szurkolót látni a pálya szélén,és megélni azt, hogy még mindig mennyien imádják a Ladákat! Nagyon meginditó volt ahogy vártak ,és szerettek minket. Ennek mindíg nagyon örülünk ,és várjuk már hogy újra találkozzunk a pályákon ! Srácok köszönet Nektek !!

Mindent összevetve, igazából azzal a szándékkal érkeztünk erre a versenyre,hogy kipróbáljuk igazítsuk a kocsit,és hogy összeszokjunk,így az idő másodlagos volt.Persze nagyon örülünk,hogy a versenyről a licences mezőny P12 kategória 3.helyével gazdagabban térhettünk haza. Úgy gondolom igazán igéretes,és jó iránymutatást adott nekünk ez a verseny az évre,hiszen nem titkolt szándékunk,hogy az Országos Bajnokság ORC erős mezőnyében dobogóra szeretnénk állni ezéven.

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/nehezsegek_szekesfehervaron/)