Magyar Országos Motocross Bajnokság, 4. forduló – KÓKA 2012.07.01.

Várnainé Jakócs Ágnes | 2012.07.09. 11:28

Szinte elviselhetetlen hőségben, ám ennek ellenére majdnem tökéletes pályán zajlott az országos bajnokság soron következő fordulója, Kókán. A rendező mindent megtett, hogy a drámai meleg és napsütés ellenére is jól motorozható, pormentes pályát készítsen a résztvevők számára, melyhez a versenyzők már-már emberfeletti teljesítményükkel járultak hozzá.

Első-és másodosztályú versenyzőink várakozással tekintettek a kókai forduló elé. A Bajnokság felénél tartunk és igen fontos a versenyzők számára, hogy ez alkalommal hány pontot sikerül összegyűjteniük. MX1 első osztályban Horváth Arnold, másodosztályban pedig Vladár Péternek fontos, hogy megtarthassák a bajnokságban eddig elért eredményeiket, sőt növeljék pontjaik számát. MX2 első osztályban Firtosvári Gábor körül vártuk a legizgalmasabb csatákat, Kruss Karcsiért pedig gyógyulóban lévő vállsérülése miatt izgulhattunk. Firtosvári a megelőző bajnoki fordulók egyikén egy szabálytalan feltartóztatás, majd ütközés következményeként gyűjtötte be nulla pontját, Krusst pedig sérülései akadályozták a pontok halászatában. Firtosvári Kacsa a ponttáblázat 7. helyéről araszolgat felfelé, így számára kiemelten nagy jelentőséggel bírt ez a hétvége.

Sajnos, az időmérők után Horváth Arni nem tudta vállalni a futamokat egy technikai probléma miatt. Vladár Peti a II. osztályúak közül a 3. helyről rajtolhatott. MX2-ben Kacsa a 3. helyet biztosította magának, míg Kruss a másodosztály 2. helyéről, Zsigovits a 9. helyről választhatott.

Az időterv alapján először az MX2 I-II. osztály rajtolt el a 40 fok körüli hőségben. Firtosvári elsőnek ugrott ki a mezőnyből és továbbra is a második, harmadik helyen haladt, míg egy kör után beállt a sorrend és Kacsa a második helyen hajtott, nyakán az őt követő versenyzővel. Kruss bátran rajtolt és Zsigovits is ott volt a mezőny krémjében. Az első futamban Firtosvári 2., Kruss, 6., Zsigovits Norbi a 8. helyen végeztek.

Az MX1-es kategóriában Vladár Petinek szurkolhattunk. Jó rajt után, keményen helytállt az extrémen meleg időben és II. osztályban a 3. helyen végzett.

A második futam szintén az MX2-vel kezdődött. Firtosvári újból kiugrott, majd a 3.-4. helyen hajtott, de egy kanyarban hibázott, elcsúszott és kezdhette az egészet előröl. Hátulról kellett felzárkóznia a mezőnyhöz. Kruss határozott rajttal lőtt ki, és Zsigovits Norbi is megtett minden tőle telhetőt. Míg a mezőny közepén kisebb csatározások zajlottak, Firtosvári úgy jött felfelé, mint a talajvíz.

A végeredmény: Firtosvári 3., Kruss 6., Zsigovits 8. lett. MX1-ben már sok versenyző a hőség miatt nem vállalta az indulást. Vladár Peti egy kis pihenés után újból bátran elrajtolt, aztán szerencsétlenségére egy ugrón hatalmasat esett és a mentők ellátására szorult. Így ő is nullázta az egyik futamát. Vállsérülést szenvedett, és még aznap megműtötték.

A bajnoki ponttáblázat a Kókai verseny után továbbra is elég zavaros. Ugyan már csak két forduló van hátra, de még minden elképzelhető. Az vitathatatlan, hogy egyre izgalmasabbá válik a bajnokság, tehát érdemes lesz szeptemberben a két hátralévő fordulóra nézőként is kilátogatni!

A csapat nagyobbik részének most egy kiadósabb nyári szünet következik az OB versenyek sorában, így bízunk benne, hogy a következő fordulóra - amit szeptember 9.-én, Bugyin rendeznek - már sérült csapattársaink is felerősödve állnak vissza a kötelékbe! Firtosvári Gábor számára pedig csak most következik az igazi hajrá, hisz ő ebben az időszakban sem pihen, több EB fordulón is részt fog venni.

Kíváncsian várjuk a folytatást!

MX Üdvözlettel,

A Csapat

Köszönjük a hétvégi versenyt támogatóinknak!

Ivanics Kft., Shell, Universal Motor, Big Dose, Ago Motors, Pro Circuit Magyarország, Aquavita , Fezo-Line Kft., Rehab Centrum Kft. és minden versenyzőnk családjának, hogy kitartottak a fiúk mellett ebben a hőségben!

A versenyről a képeket az „MX-fotó” készítette.

Címkék: Győzelem Motocross Kawasaki Verseny
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Csúszkálás és maximális pontszám a Mecsekben

2019.10.15. 21:15

Mint ahogy az minden évben lenni szokott, idén is az ősz közepén rendezték meg immáron az 53. Mecsek Rally Pécs és környékén. A felkészítése az autónak egy kicsit nehézkes volt, az utolsó pillanatban találtunk egy hibát ami nagyban befolyásolta volna a versenyünket, de szerencsére a szervizes csapat megtalálta és gyorsan orvosolni is tudta. Idén szerdán kezdtük el a pályák feldolgozását, hiszen már csütörtökön este prológ és pénteken, szombaton már a verseny zajlott.

Összesen 6 különböző szakaszon rendezték meg a versenyt, pénteken 2-szer 3 gyorsasági és szombaton is 2-szer kellett másik 3 szakaszt teljesíteni. Szerdán a pályák felírása gyorsan és gördülékenyen ment szép őszies időben, ennek módja és rendje szerint fel is dolgoztuk azokat, viszont csütörtökön egész nap esett az eső. A prológ is esőben zajlott, csúszkálással... Nagy örömünkre szolgált, hogy az ilyen makacs idő ellenére egész sok Lada fanatikus is kilátogatott és őrjöngve biztatott minket, hogy minél látványosabban autózzunk. Reméljük sikerült kiszolgálni Őket :).Tudtuk, hogy a gyorsaságikon a körülmények nagyban megváltoztak, hiszen az erdős szakaszokon a sáros kanyaroknak esélyük sem volt felszáradni egy délelőtt alatt. Ennek tudatában nedves útburkolatra alkalmas gumikat választottunk, hogy minél gyorsabbak tudjunk lenni. Az első kör első gyorsaságiját szenvedve és nyögvenyelősen sikerült teljesítenünk, a körülmények sokkal rosszabbak voltak mint amire számítottunk. Sokkal nagyobb sár fogadott minket, még olyan kanyarokban is, ahol elképzelni sem tudtuk. Kanyarsebességünk szinte nem volt, hiszen ahogy egy kicsivel nagyobb tempót próbáltunk menni, azonnal estünk le az útról. A kigyorsításokra is nagyon oda kellett figyelni. Volt aki hókocsikázáshoz hasonlította a szakaszt :) Viszont ez a rally, ez a szépsége, ezért csináljuk, alkalmazkodni kell a körülményekhez, és az a leggyorsabb akinek a legrövidebb idő alatt ez sikerül :) Ha csúszik akkor mindenkinek csúszik ;) A szakasz elején egy nagyon szűk terelő túl gyorsan közeledett, nagyon csúszós volt, és sajnos meg is forogtunk benne, egy guminak neki is mentünk ami miatt 10 mp büntetést kaptunk. A büntetés nélkül, amit később írtak "jóvá", a kategória 2. helyén sikerült teljesíteni a szakaszt. A második gyorsaságit egy baleset miatt eltörölték. A harmadik gyorsaságin viszont a puha gumink egy kicsit elmelegedtek már a gyors első pár kilométerében, így nem tudtunk olyan időt autózni amit szerettünk volna. Sajnos itt is összeszedtünk egy kis hátrányt ami eléggé frusztráló volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/magyar_orszagos_motocross_bajnoksag__4__fordulo/)