Küzdelem a Technikával

Molnár Tamás | 2020.10.15. 10:08

Küzdelem a technikával

A magyar bajnokság soron következő versenye a Mór központjában megrendezésre kerülő Vértes Rally volt október 2. hétvégéjén.

A felkészülésünk a versenyre nagyon mozgalmasra sikerült, mert az Egerben megsemmisült erőforrásunk újjászületése a felkészülési hét 2. felére teljesült. Újra padolás beállítások pontosítása. Érzésre tökéletes lett minden, de sajnos csak érzésre!

A hétvégét a sűrű időbeosztású pályabejárással kezdtük meg! Itt még minden az elképzeléseink szerint alakult. Sikeresnek mondható a szombati napunk a versenyre való felkészülésben és ezek mellet még a pálya széléről érkező szurkolókkal is tudtunk találkozni a szervízben. Összességében a szombati nap volt a hétvége leg kiegyensúlyozottabb és élvezhetőbb része!

Vasárnap és az első szakaszon bekövetkezett nem várt fordulat!

A reggeli szervizben nehezen tudtam eldönteni, hogy milyen gumival kellene kimennünk az első gyorsaságira, mert lógott az eső lába. Végül a slick mellet döntöttem és biztonsági megoldásként 2 db intermédia került a csomagtartóba.

A gyorsaságira való menet az etapon egyre erősödő eső a kerék cserére kényszerített minket, amit a gyorsaságira érve fogadott látvány teljesen megcáfolt. Tudni illi, hogy a gyors előtt 6 kilométerrel lévő esős útnak a gyorsasági rajtjában semmilyen jele nem volt és a teljesen száraz körülmények fogadtak minket!

Ha a félregumizás még nem volt teljes kudarc akkor a gyors közepén történtek már teljes mértékben beigazolták, hogy nehéz napnak nézünk elébe. Kb a 8-ig kilométerénél a motor hűtő rendszere felforrt és lassításra késztetett minket. Ekkor már gondoltam, hogy valami nagyobb gond van minthogy egyszerű túlmelegedés. Az első kört néhol verseny néhol etap tempóban teljesítettünk. Ez az időnkön is jócskán meglátszott. Sajnos már látszott, hogy a kategória elsőségért nem tudunk harcban lenni.

A szervizben a srácok körről körre próbálták menteni a helyzetet, de bármi nemű javítást is csináltak nem hozott megoldást. Termosztát, vízpumpa csere, hűtőrendszer átmosás stb….

A folyamatos melegedés sajnos minden gyorson utol ért minket és a motor megóvása érdekében lassítottunk! Így nagy nehezen végül beértünk a célba és értékes pontokat szereztünk!

Örömmel láttuk a céldobogón, hogy szurkolók hada fogadott minket még annak ellenére is, hogy egész nap vészvillogóval közlekedve csak részeken tudtuk kiszolgálni a nézők igényeit!

Köszönjük nektek a lelkesítést és bíztatást!

A céldobogót követően a kocsink egy technikai ellenőrzésen ment át, amin mindent megfelelőnek és szabályosnak találtak!

A hiba feltárását itthon folytattuk és megtaláltuk! E hüvelyben lévő aprócska kb 1 cm hosszú repedés okozta a gondot. Ezt most újjult erővel megpróbáljuk orvosolni és kicserélni a sérült blokkot!

Ezúton köszönjük szépen mindenkinek a biztatást és a szurkolást! Köszönjük szépen a szervizes srácoknak a segítséget (Köszi Peti, Ottó, Csabi, Fercsávó, Balázs) és a partnereink támogatását!

IT’S LOGISTICS, IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft, Business Solutions Hungary Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft.; Főnixcsarnok kft.; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

www.life.ivanics.hu/sport_blog

Címkék: Rally Verseny

Címkék: Rally Verseny Rendezvény Támogatás
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Front hajáts és buzgó erő:-)

2021.05.23. 10:16

Új kihívások!

A 2021. évi Országos rally bajnokság második futamát rendezték meg Ózd-Eger Rally néven. A 3napos rendezvény központja Ózd településén fogadott minket a szervízzel a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark környezetében.Szilvásvárad adott számunka átmeneti otthont ahol egy nagyon kellemes elszállásolásban volt részünk.

Igéretes kezdést követő teljes kudarc!

2021.05.03. 11:00

Egy olajszenzor mondott nemet!

A 2021. évi Országos rally bajnokság első futamát rendezték meg I Therwoolin Boldogkő Rally néven. A rendezvény helyszínének választott Boldogkőváralja egy kis magyarországi gyöngyszem! Kedves Emberek rendezett házak környezet! A szervízpark ettől függetlenül nem kapta a leg megtisztelőbb helyet, amit sokan sérelmeztek köztük mi is!

3 kerék maradt

2020.12.16. 08:55

A magyar bajnokság utolsó versenye az évek során jól ismert de csak buli versenynek tartott Mikulás Rally volt. A közkedvelt versenynek Veszprém városa adott helyszínt.

A felkészülésünk a versenyre nagyon mozgalmasra sikerült, mert nem csak a szokásos átnézést kellet eszközölni, hanem a futómű megemelése és a sárfogók felszerelése is feladat volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/kuzdelem_a_technikaval/)