Hibakiküszöbölő Ózd-Salgó rally

Molnár Tamás | 2019.08.28. 10:03

A nyári szünetet követően augusztus végén rendezték meg a soron következő ózdi és salgótarjáni közös rendezésű versenyt! Előtte az oroszlányi rally3 versenyen vettünk részt teszt jelleggel, hogy minél felkészültebben és hibamentes és jól megbízható versenyautóval álljunk rajthoz az ORC mezőnyében. Legfőképpen a töltés problémáinkat szerettük volna orvosolni, ami sikerült is. Sikeresen zártuk a vasárnapi napot és bizakodva indultunk neki a rally1-es futamnak.

A fiúk nagyon alapos munkájának köszönhetően egy nagyon jól felkészített autóval vághattunk neki a hétvégének. Csütörtökön korán reggel indultunk útnak, hogy minden pályát megfelelően fel tudjunk írni és be tudjunk járni. Fárasztó nap volt és a pénteki napra is maradt még bőven feladat. Próbáltunk figyelni arra, hogy egy nagyon pontos és jól átlátható itinert írjunk, ami alapján majd a leggyorsabbak tudunk lenni. Pénteken délelőtt a gépátvételt követően beraktuk az autót a parc fermébe, majd este köröztünk egy jót az ózdi salakpályán.

Szombaton 3 különböző pálya várt ránk 3 körben, így elég kemény és hosszú nap várt ránk szombaton. Az első gyorsasági sajnos etap lett, a rendezőknek a rádióját valaki zavarta, így nem volt biztonságos a pálya a versenyzésre. A második és harmadik gyorsasági eléggé tempós szakasz volt. A második gyorsasági 3. kilométerénél újra jelentkezet a töltés hiba, ami miatt vissza kellett vennünk a tempónkból és etapban teljesítettük a további kilométereket a szervizig. Ezzel nagyon nagy hátrányt szettünk össze a vezető párosokkal szemben. Sajnos egész nap ezzel a hibával küszködtünk, ennek ellenére a maradék 6 gyorsaságiból, 1-2 gyorst megnyomtunk, hogy lássuk, hova lenne elég a tempónk. Az időeredmények biztatóak voltak, viszont ahogy csökkent a töltés úgy a kocsi ereje is folyamatosan elfogyott és csak lassan tudtuk teljesíteni a szakaszok nagy részét. A szervizesek folyamatosan azon dolgoztak, hogy a hibát kijavítsák. Az etapokon, összekötő szakaszokon volt töltésünk, viszont amikor terhelés kapta a kocsit, folyamatosan csökkent. Nem értettük a jelenséget.

Másnap reggel a parc feme után cseréltük egy akkumulátort, és úgy nézett ki, hogy megtaláltuk a hiba forrását. Arra gyanakszunk, hogy terhelés alatt és a rezonancia miatt az akkumulátorban folyamatos zárlat keletkezett, és ez volt a hiba oka. Így vasárnap a maradék 6 gyorsaságit, ami már Salgótarján környékén rendeztek meg teljes erőbedobással és a tőlünk telhető legnagyobb, de biztonságos autózással tudtuk teljesíteni. a 6 szakaszból a másodikat sikerült is megnyernünk. A vasárnapi napot pár másodperccel lemaradva a második helyen sikerült zárnunk, összességében a hétvégét a harmadik helyen. Sajnos nem vagyunk teljesen elégedettek a hétvége eredményével, hiszen nagyon készültünk a jó eredményre. Ezúton gratulálunk Ifj. Kerék György és Kerék Juditnak kategória társainknak, akik megnyerték a hétvégi futamot!

Köszi fiúk és köszönjük mindenkinek aki segített, szurkolt vagy szorított otthonról! Gratulálunk a többieknek és köszönet jár a szervizcsapatnak a munkáért (Köszi Laci, Csabi, Fercsávó, Peti, Ottó!) és a partnereinknek a támogatásért!

IT’S LOGISTICS, Ventil-Gépész Kft., IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft., Smart Energy Kft., N-System Távközlési Kft., Oxigen smd, IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

life.ivanics.hu/sport_blog

www.ventil-team.hu/

https://www.facebook.com/ventil.epuletgepeszet/

Címkék: Rally
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Újra pályán!

2019.11.15. 21:00

Nagy örömünkre sikerült elkészülnünk a Volvonk tervezett, szükséges javításával. Hosszú ideig tartott és költséges is volt, de a megbízhatóság érdekében jó munkát szerettünk volna végezni. Ezt az elmúlt két hétben két versenyen is próbára tettük. Az első egy órfűi tesztverseny volt, ahol szerettük volna kipróbálni az autót a következő héten rendezett Nyíregyháza Rallye előtt.

Nehéz időjárási körülmények a Zemplénben

2019.11.12. 21:44

Az előző év után idén is késő ősszel rendezték meg a II. Nyíregyházi Rallyet mely egyben ERC (európai bajnoki futam) az I. Rally Hungary is volt. Örömünkre szolgált, hogy ugyan azokon a pályákon és ugyanazt a versenytávot kellett teljesítenünk, mint az ERC-ben induló versenyzőknek. Így hozzájuk is tudtuk a gyorsaságunkat mérni, hogy hova is lenne elég abban a mezőnyben :) Szerintünk helytálltunk :) De erről majd később...

A felkészülés alatt tudtuk, hogy egy nagyon hosszú, valamint az idei év legnehezebb versenyén fogunk részt venni. Több mint 212 versenykilométer illetve több mint 1000 kilométer össztáv, több 20 kilométer feletti gyorsasági. Igyekeztünk ehhez mérten is felkészülni és a versenyautót felkészíteni. Több apróbb dolgot is orvosolni kellett, de a srácok ügyesen és időben elkészültek vele. Nagy elánnal érkeztünk, hiszen az ORC 2WD kupa éves megnyerésére még maradt egy kis esélyünk, ehhez az kellett, hogy a maximálisan megszerezhető összes pontot elhozzuk Nyíregyházáról. A szerdai és a csütörtöki napon került sor a pályajárásra, melyet időben és pontosan fel tudtunk dolgozni. Sajnos folyamatosan esett az eső és körről körre lehetett látni, ahogyan a pálya egyre rosszabb állapotba kerül. Tudtuk, hogy nagyon felhordásos, sáros és csúszós utakra számíthatunk. Pénteken az adminisztratív dolgokkal kellett foglalatoskodni, este pedig készülhettünk a rajtdobogóra a nyíregyházi főtéren illetve az első gyorsaságira melyet a Rabócsiringen rendeztek meg. Lámpafényes szinkronpályán kellett kettő kört kellett teljesítenünk Máriapócson. Hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt "hazai pályán"! A rajt előtt azt beszéltük, hogy emlékszünk a korábban itt megrendezett szinkronpályás prológra, első gyorsaságira, és, hogy 15 évvel ezelőtt csak néztük, most itt vagyunk és minket néznek. :) Életünk egyik legmeghatározóbb élményét élhettük át, fantasztikus volt.

Csúszkálás és maximális pontszám a Mecsekben

2019.10.15. 21:15

Mint ahogy az minden évben lenni szokott, idén is az ősz közepén rendezték meg immáron az 53. Mecsek Rally Pécs és környékén. A felkészítése az autónak egy kicsit nehézkes volt, az utolsó pillanatban találtunk egy hibát ami nagyban befolyásolta volna a versenyünket, de szerencsére a szervizes csapat megtalálta és gyorsan orvosolni is tudta. Idén szerdán kezdtük el a pályák feldolgozását, hiszen már csütörtökön este prológ és pénteken, szombaton már a verseny zajlott.

Összesen 6 különböző szakaszon rendezték meg a versenyt, pénteken 2-szer 3 gyorsasági és szombaton is 2-szer kellett másik 3 szakaszt teljesíteni. Szerdán a pályák felírása gyorsan és gördülékenyen ment szép őszies időben, ennek módja és rendje szerint fel is dolgoztuk azokat, viszont csütörtökön egész nap esett az eső. A prológ is esőben zajlott, csúszkálással... Nagy örömünkre szolgált, hogy az ilyen makacs idő ellenére egész sok Lada fanatikus is kilátogatott és őrjöngve biztatott minket, hogy minél látványosabban autózzunk. Reméljük sikerült kiszolgálni Őket :).Tudtuk, hogy a gyorsaságikon a körülmények nagyban megváltoztak, hiszen az erdős szakaszokon a sáros kanyaroknak esélyük sem volt felszáradni egy délelőtt alatt. Ennek tudatában nedves útburkolatra alkalmas gumikat választottunk, hogy minél gyorsabbak tudjunk lenni. Az első kör első gyorsaságiját szenvedve és nyögvenyelősen sikerült teljesítenünk, a körülmények sokkal rosszabbak voltak mint amire számítottunk. Sokkal nagyobb sár fogadott minket, még olyan kanyarokban is, ahol elképzelni sem tudtuk. Kanyarsebességünk szinte nem volt, hiszen ahogy egy kicsivel nagyobb tempót próbáltunk menni, azonnal estünk le az útról. A kigyorsításokra is nagyon oda kellett figyelni. Volt aki hókocsikázáshoz hasonlította a szakaszt :) Viszont ez a rally, ez a szépsége, ezért csináljuk, alkalmazkodni kell a körülményekhez, és az a leggyorsabb akinek a legrövidebb idő alatt ez sikerül :) Ha csúszik akkor mindenkinek csúszik ;) A szakasz elején egy nagyon szűk terelő túl gyorsan közeledett, nagyon csúszós volt, és sajnos meg is forogtunk benne, egy guminak neki is mentünk ami miatt 10 mp büntetést kaptunk. A büntetés nélkül, amit később írtak "jóvá", a kategória 2. helyén sikerült teljesíteni a szakaszt. A második gyorsaságit egy baleset miatt eltörölték. A harmadik gyorsaságin viszont a puha gumink egy kicsit elmelegedtek már a gyors első pár kilométerében, így nem tudtunk olyan időt autózni amit szerettünk volna. Sajnos itt is összeszedtünk egy kis hátrányt ami eléggé frusztráló volt.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/sport_blog/hibakikuszobolo_ozd_salgo_rally/)