Új irányvonallal folytatódik az általunk is támogatott KÉPES program

Várnainé Jakócs Ágnes | 2016.03.30. 11:09

Az idei évben Székesfehérvár legnagyobb bölcsődéje újulhat meg. A kezdeményezés a "2015 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj"-at is elnyerte. A három évvel ezelőtti, kezdeti 10 szervezettel indult program mára már 26 fehérvári érdkeltségű vállalatra, vállalkozásra bővült.

A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program - Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásával a helyi közösség fejlődését hosszú távon szolgáló beruházások valósuljanak meg.

2013-ban hívták életre helyi cégek és Székesfehérvár Önkormányzata a KÉPES Programot, ami azóta is sikeresen működik. A példaértékű összefogás célkitűzéseként 2016-ban az óvodák után elkezdődik a városi fenntartásban lévő bölcsődék felújítása is. Az óvodai program keretében 8 óvoda 43 vizesblokkja újult meg, melyeket mindegy 1500 kisgyerek használ örömmel.

A város életében először indul bölcsődei program, melynek konkrét célja az önkormányzati fenntartásban lévő bölcsődék szükség szerinti felújítása. A város ezen intézményeiben több olyan munka is esedékes, mely felújítások idáig nem kerülhettek kivitelezésre – a program résztvevői ezen felújítások megvalósítását, a bölcsődei környezet komfortosabbá és élhetőbbé tételét tűzték ki most célul. Ilyen célra 2020-ig nem várható Európai Uniós pályázati kiírás megjelenése.

A program keretében idén a legnagyobb bölcsőde (108 férőhelyes 8 csoporttal) újul és szépül meg, ahol a programban résztvevő cégeknek és az Önkormányzatnak köszönhetően egy közel 40.000.000 forintos beruházás valósul meg. A felújítás többek között érinti a bölcsőde udvarának akadálymentesítését, a sok helyen üveggel szennyezett talaj teljes cseréjét és a befüvesítését, a kiszáradt, beteg növények, fatuskók és balesetveszélyes aknák, betonelemek eltávolítását, illetve szárazságtűrő, egészséges növények telepítését. Kicserélik továbbá az udvari játékokat, az elavult nyílászárókat, kiépítenek egy motorozó-pályát, és felújítják a teraszárnyékoló rendszer felújítását és az elavult nyílászárók cseréjét.

"Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak életre hívtuk a KÉPES programot, hanem immár több esztendeje példaértékűen, sikeresen működik ez a kezdeményezés Székesfehérváron. A csatlakozó cégek számára fontos, hogy az általuk teremtett munkahelyeken és a befizetett helyi adón túl is részesei legyenek a város életének és támogassák a fehérvári gyermekek mindennapjainak komfortosabbá tételét. Önkormányzatunk örömmel vállal ebben partnerséget - így tényleg egyedülálló közösségi értékteremtés valósul meg. Köszönöm minden vállalatnak, aki részt vállal a programban." – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. Elmondta: a város életében különösen fontos intézmények a nagyszámú munkavállalót foglalkoztató bölcsődék, hiszen a dolgozó szülők szeretik itt biztonságban tudni legféltettebb kincseiket, a gyermekeiket. Példaértékű, ha az egyes cégek maguk támogatnak karitatív célokat, a KÉPES programban résztvevő vállalkozások közösen sorakoznak fel egy nemes cél mögé. A program külön értékes azért is, mert négyéves fennállásának köszönhetően immár hagyománynak tekinthető.

Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszervezésre kerül egy önkéntes nap az érintett bölcsődében, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vesznek a tervek szerint. Az önkéntes napon olyan munkák megvalósítására kerül sor, melyek hozzájárulnak a bölcsődei környezet szebbé, rendezettebbé tételéhez.

Címkék: Hírek Adomány Támogatás
Kiemelt bejegyzések

Veszprém Rallye a nyári hőségben!

2017.07.14. 11:48

Az első Murvás verseny!

2017.05.26. 13:37

Május 11-én családi nap az Ivanics Csoportnál!

2013.05.02. 15:28

Ivanics Nyílt Nap

2011.04.28. 10:12
Címkefelhő
Legfrissebb hírek

Veszprémi borulás!

2021.08.02. 12:07

Hempergés a veszprémi lőtéren!!

A 2021. évi Országos rally bajnokság 4. futamát a Veszprémi múrvás pályákon rendezték!. Az új kategóriában szerzett előző versenyünk győzelme hatalmas önbizalmat adott a hétvégi megmérettetésre.

Az autó felkészítése murvára igazi fejtörést okozott, mert a futómű teljes felújítást igényelte.

Felkerültek az acél alja védők és műanyag koptatók és természetesen a hasmagasság megemelése mellett az új gumik beszerzése is szerepet játszott!

A pályabejárásokat sikeresen teljesítettük! A legendás lőtéri gyorsasági óriási ugratói és hosszú egyneseiről híres szakasz tetszett a legjobban az első napra tervezett szakszokból! A vasárnapi pályák közül pedig a hegyesdi megmérettetést vártuk a legjobban.

Pörgés a homokban: A szombati megmérettetés első körében sajnos a dupla defektet és a jobb első futómű sérülését összeszedve érkeztünk a szervízbe! Ott kiderült, hogy csodával határos módon sikerült behozni a kocsit, hisz a jobb első irányitókar serült!

Az újra beállított futóművel érkeztünk újra a lőtérre már tetemes hátránnyal de még vesrenyben. Az első nagyobb visszafordítót megközelítve az autó nagyon keresztbe csúszott és sajnos egy bucka megfogta az első kereket és átdobta az autót a tetején! Egy gyors kerékcserét követően folytattuk a versenyt! A szakasz közepén egy újabb defekt pecsételte meg az aznapi teljesítményünket!

A Szerviz szuper: A fiúk kitettek magukért, mert a törött autót sikerült olyan állapotba hozniuk, hogy folytatni tudtuk a versenyt!

Vasárnapra nem maradt más cél, csak az autó célba juttatása volt! Természetesen újabb defektek és kisebb technikai gondok nehezítették a dolgunkat de végül is sikeresen célba értünk!

Kategória 2 helyén sikerült beérnünk, mellyel értékes bajnoki pontokat mentettünk!

Ezúton köszönjük szépen mindenkinek a biztatást és a szurkolást! Köszönjük szépen a szervizes srácoknak a segítséget (Köszi Papp Laci,Papp Csabi,Peti, Ottó, Csabi, Fercsávó,Balázs,) és a partnereink támogatását!

IT’S LOGISTICS, IT-PNG System Kft., Agrihő Energia Kft, Business Solutions Hungary Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft.; Főnixcsarnok kft.; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft.

További képekért és videókért gyertek csatlakozzatok oldalunkhoz és olvassátok blogunkat!

www.facebook.com/BodoganMotorSport/

www.life.ivanics.hu/sport_blog

Címkék: Rally Verseny

Még mindig gyorsulunk

2021.07.15. 15:12

Pató László kollégánk nem aprózta el, az utóbbi időben többször is nyomott egy kövér gázt. Ezúton is gratulálunk neki!

KÉPES program 2021-ben is

2021.07.15. 15:01

Az idei fehérvári program keretében iskolaudvarok újulnak meg és kialakításra kerül egy okostanterem is.

Ivanics sport rss Ivanics sport email Ivanics sport Facebook Ivanics sport Buzz

Oszd meg ezt a lapot barátaiddal! (http://life.ivanics.hu/kultura_es_kozelet_blog/uj_iranyvonallal_folytatodik_az_altalunk_is_t_/)